Mænd på kanten: Helte på afgrundens rand

Fra 22. april vil Walk This Way officielt blive lanceret på en række video-on-demand-platforme. Som en del af dette helt nye projekt vil filmene blive tilbudt via iTunes, Google, Sony og Amazon på tværs af Europa, og fem af dem er samlet under overskriften ‘Mænd på kanten’.

I denne samling finder man fem europæiske spændingsfilm og krimifilm med stjernebestrøede rollebesætninger. I filmene kommer hovedkaraktererne på dybt vand og kastes ud i situationer, hvor de må se sig tvunget til at balancere på en knivsæg. Filmene finder sted i en lang række steder over hele verden fra Paris til New Mexico via Berlin.

Two Men in Town  af Rachid  Bouchareb (2014) var med i hovedkonkurrence på Berlinalen og har en række store amerikanske stjerner som Forest Whitaker, Harvey Keitel og Ellen Burstyn i hovedrollerne. New Mexicos øde landskab har lagt kulisse til filmen, der følger Garnett, en tidligere indsat, der forsøger at holde sin sti ren. Men han har ikke overvejet, at den lokale sherif vil tvinge ham til at bøde for fortidens synder.

I  Armed Hands af Pierre Jolivet (2012) foregår handlingen i de franske byer Paris og Marseille og omhandler bekæmpelsen af våben- og narkohandlen. Skuespillerne Leïla Bekhti og Roshdy Zem og sangeren Marc Lavoine spiller hovedrollerne i dette hæsblæsende krimidrama.

Vengeance (2013), den fransk-belgiske debutfilm fra manuskriptforfatter Edgar Marie, kan også prale af en imponerende fransk rollebesætning bestående af Jacques Gamblin, Olivier Marchal, Laure Marsac og Reda Kateb. De to ejere af en natklub, Milan og Jonas, er blevet uvenner efter en aftale, hvor de var tvunget til at angive en psykopatisk forbryder. Da han vender hjem, sættes alt på spil: De tidligere venner er tvunget til at klinke skårene i løbet af en enkelt aften.

Endnu en spillefilm Back in Crime (2013) af Germinal Alvarez forener de franske stjerner Jean-Hugues Anglade og Mélanie Thierry (der vandt en César-pris kvindelige filmhåb i 2010).  En politiinspektør sendes på mystisk vis 20 år tilbage i tiden og genoplever begivenhederne op til hans første mordefterforskning.

Den sidste i rækken er The Tourist (2013), et tysk bidrag til Mænd på kanten. Filmen er instrueret af Stefan Westerwelle og tager udgangspunkt i virkelige hændelser. Denne psykologiske thriller omhandler den spanske turist Luis (spillet af Fernando Tielve), der går på rov efter fest i Berlin, indtil han mister kontrollen i ordets bogstaveligste forstand. Snart begynder virkelighed og fantasi at blive udvisket for Luis…

Kommer snart!

6. april 2015, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube