Two Men in Town, et opgør mellem amerikansk films kultstjerner: Forest Whitaker og Harvey Keitel

I Two Men in Town danner New Mexicos øde landskaber kulissen for et møde mellem to storstjerner fra den amerikanske filmbranche: Harvey Keitel (der modtog Sølvbjørnen for sin præstation i Smoke og har spillet med i utallige film, herunder The Grand Budapest Hotel, Reservoir Dogs, med flere) og Forest Whitaker (der vandt for Bedste Skuespiller på filmfestivalen i Cannes for sin præstation i Bird af Clint Eastwood og modtog en Oscar for Bedste Skuespiller for The Last King of Scotland).

I birollerne finder man den britiske skuespillerinde Brenda Blethyn, mexicanske Dolores Heredia, Luis Guzman fra Puerto Rico og den legendariske amerikanske skuespillerinde Ellen Burstyn.

Two Men in Town var med i konkurrencen under Berlinalen i 2014 og omhandler hovedkarakteren Garnets (Forest Whitaker) søgen efter frelse. Efter at have siddet fængslet i 18 år i New Mexico for mordet på en lokal politibetjent har han kun et mål for øje: at leve et normalt liv i verden udenfor. Han håber, at hans nyfundne muslimske tro kan hjælpe ham med at vaske blodet af hans hænder, men vigtigst af alt kontrollere hans ustyrlige raserianfald, der fra tid til anden bruser op i ham. Hans tilsynsværge Emily Smith (Brenda Blethyn) tilbyder at hjælpe ham i hans søgen. Men Garnets fortid indhenter ham hurtigt. Sheriffen Bill Agati (Harvey Keitel) planlægger nemlig at hævne mordet på hans vicesherif, der fandt sted 20 år tidligere.

Baseret på den kendte film Two Men in Town af den franske instruktør José Giovanni (1973), som havde Alain Delon og Jean Gabin i hovedrollerne, er Boucharebs film først og fremmest en skildring af indre kvaler i skikkelse af Whitaker. Den fortæller en historie om en kamp til døden mellem ønsket om at lægge livet om repræsenteret ved hans religiøse konversion og den skrækkelige dæmon, der dvæler inden i ham i form af hans voldsomme raseri. Det er en kamp, der er tabt på forhånd, eftersom det er den samme indre fjende, der tvinger ham ud på den skæbnesvangre vej.

Rachid Boucharebs niende spillefilm efter filmene Days of Glory, Outside the Law og London River er en del af Mænd på kanten-samlingen i Walk This Way. Den vil være tilgængelig fra 22. april via video-on-demand-platforme i otte europæiske lande (Spanien, Italien, Tyskland, Holland, Polen, Østrig, Tjekkiet og Ungarn).

7. april 2015, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube