Léa Seydoux og Vincent Cassel i Christophe Gans’ Beauty and the Beast

De franske stjerner Léa Seydoux og Vincent Cassel spiller hovedrollerne i Christophe Gans’ Beauty and the Beast (se artiklen) baseret på det klassiske eventyr af Gabrielle-Suzanne de Villeneuve. Filmen er tilgængelig på video-on-demand- under Walk This Way-banneret fra 30. april i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Her kommer en række uddrag fra et interview fra Berlinalen i 2014, hvor filmen blev vist uden for konkurrencen.

Er du typen, der holder af eventyr?
Léa Seydoux: Da jeg var barn, gjorde eventyr et stort indtryk på mig. De åbnede op for en helt anden verden, hvor jeg nød at fare vild.

Hvad husker I fra Beauty and the Beast?
Vincent Cassel: Som så mange andre husker jeg klarest de sort-hvide billeder fra filmen instrueret af Cocteau.
Leá Seydoux: Jeg har et klart billede af Beauty and the Beast, fordi jeg så Cocteaus film omkring 117 gange. Jeg kendte filmen udenad. Selv den dag i dag er den en af mine yndlingsfilm. På en måde lever jeg med den film tæt på hjertet.

Hvori består fascinationen?
Léa Seydoux: Det er en fortælling om en ung pige, der forlader sin familie for at finde kærligheden og se sin frygt i øjnene. Det er der efter min mening mange piger, der kan identificere sig med.

Hvordan forvandler man sig til denne legendariske rolle?
Léa Seydoux: Jeg har en naturlig tilknytning til karakteren. Jeg levede mig ind i rullen og er stadig i rollen. Når jeg skal tage denne kjole på og sidde her i disse omgivelser, bliver jeg øjeblikkeligt og på magisk vis slynget tilbage til det her andet univers.

Hvad er det, der tiltrækker dig ved fortællingens underliggende moral?
Vincent Cassel: Jeg interesserer mig særligt for den mandlige tragedie: manden, der mister alt på grund af sin forfængelighed og begynder at svælge i ensom selvmedlidenhed og er plaget af skyldfølelse og anger, indtil han begynder at hade sig selv og blive et uhyre. Han er hæmmet af den opfattelse, han har af sig selv. I en sådan grad, at når han møder en kvinde igen og får følelser for hende, tror han kun, at han kan være hos hende ved at kontrollere hende, købe hende og spærre hende inde. Det er en meget maskulin ting. Det er et metafor for en menneskelig karakter.

Ofte siges det, at det er kostumerne, der skaber karaktererne.
Léa Seydoux: Kostumerne er af afgørende betydning; de afslører så meget om filmen og fortællingen. For eksempel er kjolen hvid i begyndelsen og symboliserer Belles ungdom og uskyld. Senere er den rød for at understrege følelsen af kærlighed, og til sidst er hun iført en lyserød kjole, der symboliserer moderlig omsorg.

Filmen er ret magisk, men det samme kan ikke siges om selve optagelserne, eftersom der blev brugt green screen og blue screen. Var det ikke lidt et paradoks?
Léa Seydoux: Optagelserne var knap så glamourøse som slutresultatet. Jeg var nødt til at vænne mig til, at teknikken spillede en stor rolle. På samme tid var det også spændende at udforske nye skuespilteknikker.
Vincent Cassel: Men der blev også opført rigtige kulisser:  spisesalen med det store ildsted, soveværelset med den magiske brønd. Men det var faktisk ikke et problem. Man kan spille en scene hvor som helst; det behøver man ikke kulisser til.

Hvordan vil du beskrive Udyret?
Léa Seydoux: Udyret gjorde mig egentlig ikke bange, for han havde ikke et ansigt; han var bare et grønt kryds i stedet. Jeg måtte anstrenge mig for at forestille mig, at jeg stod over for et skræmmende og monstrøst væsen.

Du fik lov at se filmen, da effekterne var færdige. Var det en glædelig overraskelse?
Vincent Cassel: Jeg var relativt bekendt med universet, så jeg havde en rimelig god forestilling om, hvordan filmen ville se ud. Men jeg må sige, at da jeg så det endelige produkt med græsset, snefnuggene og regnen, alt det, man ikke lige tænker over ... Filmen er overraskende, storslået, sær og fantastisk. Jeg ville endda gå så langt som at sige, at det er grunden til, jeg ville spille med i den: en film, der potentielt kan blive populær i dagens Frankrig og i franske biografer. Det ville være godt for os.

For at se hele interviewet med Léa Seydoux (på fransk):

 

For at se hele interviewet med Vincent Cassel (på fransk):

6. maj 2015, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube