Uventede kærlighedshistorier: Om at miste og finde sig selv

Næste destination på rejsen efter Dokumentarer fra hele verden er Uventede kærlighedshistorier. Fælles for alle seriens fire film er, at kærligheden dukker op på ganske uventet vis. Den første film vil være tilgængelig fra 15. juli.

Q's History (2011) af den franske filmskaber Laurent Bouhnik handler om Cecile, der vender op og ned på andre folks liv – og ikke mindst deres sexliv. Dette udbrud af passion finder sted i kølvandet på en økonomisk krise. Tilgængelig i Danmark, Spanien og Norge.

En anden skæbne kastes ud i en dyb krise i den ungarske instruktør Ferenc Töröks spillefilm Isztambul (2011). Katalin får hjertet knust, da hendes mand forlader hende til fordel for en 28-årig studine. I begyndelen indlægges hun på et sygehus af sin selvoptagede familie – indtil nyheden om hendes flugt tvinger dem til at tage drastiske skridt. Tilgængelig i Belgien, Danmark, Frankrig, Italien, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Irland, Polen, Norge, Spanien, Slovakiet og Ungarn.

Mere surrealistisk, mere absurd og mere sex: I You and the Night (2013) af den franske instruktør Yann Gonzalez mødes et ungt par, deres stuepige, som er transvestit, og adskillige gæster til et orgie. En række berømte skuespillere (Eric Cantona, Béatrice Dalle, Niels Schneider) spiller hovedrollerne i denne film, der vil være tilgængelig i Danmark, Norge, Polen, Spanien, Sverige og Tyrkiet.

Sidste film i rækken er den litauiske instruktør Kristina Buozytes Vanishing Waves (2012). I denne prisvindende film (Austin Film Festival, Karlovy Vary) eksperimenterer instruktøren med den menneskelige dualitet i form af krop og sind samt begærets rige. Filmen handler om en hjerneforsker, der i forbindelse med sin forskning begiver sig ud på en rejse gennemsyret af lyst og nysgerrighed, da hans og en komatøs patient ved navn Auroras sind bliver forbundet. Tilgængelig i Danmark, Finland, Norge og Tyrkiet.

12. juli 2015, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube