Q’s history er mere end en historie om begær

“Uanset om man hvisker eller skriger, uanset om man keder sig eller er i ekstase, elsker alle sex,”  bemærker den franske instruktør Laurent Bouhnik (24 hours in the Life of a Woman) i en snak om sin film Q’s history, der er tilgængelig på video-on-demand fra 15. juni.

Q’s history omhandler Cécile (Déborah Révy), en ung kvinde, der efter sin fars død søger trøst hos sine venner og elskere. Cécile der er udadvendt og udfordrende, hviler i egen krop og dens lyster, og hun får smag for at føre en seksuel frigjort livsstil. Ved at date til højre og venstre møder Cécile en stribe mennesker: Alice (Hélène Zimmer, der netop er færdig med Being 14), en ung romantiker, der er forhippet på en drøm om en eventyrlig fremtid, Matt (Gowan Didi), den flyvske fyr, som Alice ser i smug, og Virginie (Christelle Benoit), en gift kvinde, der efter en traumatisk oplevelse ikke længere er i stand til at være intim med sin mand.

Cécile, der bliver genstand for folks begær, men frit kan vælge og vrage, frigør lidenskaben hos disse menneskers, så de ændrer sig og åbner op om sig selv.

”Jeg forstod, at Q’s history først og fremmest var en film om kærlighed med vor tids samfund som ramme, da samfundet i dag ikke gør plads til forhold, der dannes gennem en dyb forbindelse, men nærmere hylder overfladiske forhold og overforbrug ," forklarer hovedrolleindehaver Déborah Révy.

Filmen er optaget i Cherbourg, et par timers færgefart fra England (som et ekko af The Umbrellas of Cherbourg af Jacques Demy), og den er overvejende kontroversiel og seksuel. Da filmen udkom i Frankrig i slutningen af 2011, måtte unge under 16 år ikke indløse billet til filmen, eftersom Desire indeholder eksplicitte og usimulerede sexscener.

”At lave en film om kærlighed uden at kunne vise netop dette ville være lige så formålsløst som at være interesseret i politik uden at kunne diskutere magt. I denne film er forskellen, at skuespillerne er ægte og professionelle uden nogen erfaring inden for pornografi, og de har lagt krop og sjæl i deres roller,” forklarer Bouhnik. Révy tilføjer: ”Fra første casting var jeg med på, at scenerne ville være ’usimulerede’. Jeg fulgte mit instinkt, uanset om nogle mennesker protesterer mod det, for det handler om at overskride grænser, særligt når det gælder ’hardcore’ scener, og man er kvinde…”

Den længe ventede Love af den franske instruktør Gaspar Noé fik verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes 2015, og filmen indeholder usimulerede sexscener ligesom Desire og skal derfor tage sig i agt.

Takket være Walk this Way er filmen tilgængelig i Danmark, Norge og Spanien.

Isztambul, You and the Night og Vanishing Waves er de tre andre film, der er at finde i samlingen af Film om uventet kærlighed.


21. juli 2015, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube