Dany Boon spiller hypokonder i Supercondriac

Komikeren Dany Boon, der er kongen af franske komediehits, kommer til video-on-demand! En årrække efter kassesuccesen Velkommen til Ch’tis (der blev set af 20,48 millioner mennesker i Frankrig i løbet af 2008 og klarede sig godt i udlandet og blev genindspillet i Italien) og Nothing to Declare i 2010 har Dany Boon skrevet, instrueret og spillet med i sin fjerde spillefilm Supercondriac. Denne populære komedie markerer det andet samarbejde mellem Dany Boon og hans kendte makker, Kad Merad.

Historien i Supercondriac drejer sig om Romain Faubert (Dany Boon), der i en alder af 40 hverken er gift eller har fået børn. Hertil kommer, at hans arbejde som fotograf for en online medicinsk ordbog giver næring til hans hypokondri, der styrer hele hans liv – med alle de bekymringer, neuroser og fobier for bakterier og sygdomme, der hører til. Hans eneste ven er den praktiserende læge Dimitri Zvenka (Kad Merad), der bittert  fortryder, at han nu står sin påtrængende patient så nær efter at have holdt øje med ham i næsten tyve år. Han finder på en løsning, så han kan blive fri for den krævende hypokonder: nemlig hjælpe Romain med at finde hans drømmekvinde. For at gøre det inviterer han ham til fester, tilmelder ham datingsider og instruerer ham i forførelsens kunst. Men det viser sig at være langt sværere end ventet at finde den sjældne perle, der kan hjælpe Romain.

Dany Boon gør grin med sin egen sygelige frygt for sygdomme i filmen. Som han selv påpeger: “Hypokondri er sjældent et tema i komediegenren, da alle de negative bibetydninger, det skaber, hurtigt bliver opbrugt. Så min ide var at illustrere de genvordigheder, en hypokonder står over for i dagligdagen, når der skal skabes forhold mellem mennesker i samfundet. (…) Jeg var interesseret i at udforske, hvordan denne mand finder kærligheden til trods for sine neuroser…”

I begyndelsen fokuserer Supercondriac på sygdommen, hvilket gør det muligt for den kendte komiker at spille klovn med alle sine karakteristiske grimasser, råben og andre fjollerier. Filmen bevæger sig herefter ud over dette tema, efter at hovedkaraktererne (Romain og Dimitri sammen med Dimitris søstre Anna, der spilles af Alice Pol, og Anton Miroslav, der spilles af Jean-Yves Berteloot) tager til det opdigtede land Tjerkistan (scenerne blev filmet i Ungarn). Her tvinges Romain til at indse, at hans hypokondri er en smal sag sammenlignet med livets virkelige problemer.

Supercondriac blev distribueret til mere end 800 biografer i februar 2014, og hele 1,7 millioner mennesker indløste billet på blot fem dage, hvilket gjorde filmen til den mest succesfulde lancering af en fransk film siden 2011 og instruktørens tidligere film Nothing to Declare. Denne film, der er tilgængelig gennem Walk This Way, blev den næstmest sete franske film i Frankrig i 2014 med 5,2 millioner solgte billetter – efter Bryllupskaos af Philippe de Chauveron og før Luc Bessons Lucy – og var den niende mest sete franske film i udlandet samme år.

Lidt mere end halvandet år efter sin premiere i de franske biografer vil denne morsomme familiekomedie på 107 minutter være eksklusivt tilgængelig i Danmark, Sverige, Norge, Storbritannien, Irland, Tjekkiet, Slovakiet og Finland fra 1. September 2015 som en af ni Franske Komedier.

7. september 2015, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube