Pop Redemption: Dødsmetal og trediveårskrisen

Portugisisk immigration, hypokondri, bylivet, glæden ved barndommen… De ni film i Walk This Ways samling af Franske komedier behandler en række temaer, der er lige så mangfoldige, som situationerne er komiske. Og på den front skiller Pop Redemption sig ikke ud af mængden, da instruktør Martin Le Gall har samlet en roadmovie, rustik komik og en musical splittet mellem trash metal og blomsterpop med referencer til The Beatles i en og samme film.

Manuskriptet er skrevet af Mark Eacersall, Alexandre Astier og Le Gall selv, og historien omhandler de fire barndomsvenner, Alex, JP, Pascal og Erika, der udgør bandet Dead MaKabés, der hver sommer spiller nogle få spredte koncerter på festivaler rundt omkring i Europa. Men dette år får de i sidste øjeblik et opkald fra Hellfest (en af de vigtigste heavy metal-festivaler i Europa og Frankrigs første) grundet et afbud. Men deres livslange drøm ender som et mareridt: tre af de fire venner befinder sig i en trediveårskrise og foretrækker at tilbringe tid med deres koner og børn end i det hendøende rockband. Hvad mere er: De fire venner bliver impliceret, da bestyreren af en natklub dør i en ulykke, og må derfor holde lav profil – ved at udgive sig for at være medlemmer af et psykedelisk popband, en musikgenre, de afskyr, og i stedet må spille på en jordbærfestival i det sydlige Frankrig. Kan de opnå frelse gennem pop?

Instruktøren har samlet et helt særligt cast til filmen: Julien Doré, vinder af tv-konkurrencen The New Star (se hans vinderpræstation her), Grégory Gadebois, vinder af César-prisen som mest lovende skuespiller i 2012 for Angel and Tony, komikeren Jonathan Cohen, Yacine Belhousse (kendt fra tv-serien, Bref, Les Invincibles), Audrey Fleurot (Untouchables), forfatter, skuespiller og instruktør Alexandre Astier (kendt fra den franske tv-serie Kaamelott) og Delia Espinat-Dief.

Musikken, der spiller en stor rolle i Pop Redemption, er skrevet af Franck Lebon og duoen Steeve Petit og Karim Attoumane fra Zuul FX, et af de mest prominente heavy metal-bands i Frankrig. De hjalp desuden skuespillerne med at leve sig ind i rollerne som metalhoveder fra helvede. Nogle af optagelserne blev filmet on location på Hellfest foran 17.000 festivalgæster, kort efter Guns ‘n’ Roses havde spillet.

Filmen fik premiere i sommeren 2013 og blev vist på den internationale filmfestival i Aubagne i 2013 og den internationale komediefestival på Alpe D’Huez samme år. Pop redemption gør klar til at trashe intet mindre end 12 lande fra 1. september: Danmark, Sverige, Storbritannien, Italien, Norge, Irland, Polen, Tyrkiet, Tjekkiet, Slovakiet, Finland og Ungarn.

22. september 2015, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube