The Dandelions : Det er ikke nemt at være barn!

The Dandelions, film nummer to fra den franske instruktør Carine Tardieu (der debuterede i 2007 med In Mom’s Head), er tilgængelig på video-on-demand fra 1. september.

Filmatiseringen af den grafiske roman og bog af Raphaële Moussafi (der var med til at skrive manuskriptet) følger den lille pige Rachel Gladsteins eventyr i begyndelsen af 80’erne. Om natten sover hun fuldt påklædt og med sin skoletaske ved sin side. En børnepsykolog (Isabella Rossellini,Trois fois vingt ans) indleder en undersøgelse af barnets daglige rutine, hendes liv, hendes ubetydelige bekymringer og de ting, der skræmmer hende i større eller mindre grad.

Agnès Jaoui (Under the Rainbow, The Sweet Escape) og Denis Podalydès (Granny’s Funeral,  Camille Rewinds) spiller pigens charmerende, men overbeskyttende forældre, og Judith Magre spiller hendes syge bedstemor, som hun deler værelse med, mens Isabelle Carré (Les chaises musicales, Romantics Anonymous) spiller mor til hendes bedste ven Juliette (Anna Lemarchand, der for nyligt har medvirket i familiekomedierne Daddy or Mommy og Qui c’est les plus forts).

“Vi var den samme ængstelige lille pige, der var klemt inde mellem vores forældre, der i forsøget på at give os det bedste gjorde det stik modsatte,” forklarer instruktør Carine Tardieu. The Dandelions er en behageligt nostalgisk levendegørelse af instruktørens egne minder om 80’erne, hvor fornøjelsen af at lege med Barbie-dukker endnu ikke var erstattet af Facebook, hvor mode ikke var så vigtigt, og hvor barndommen måske var en anelse mere sorgløs.

The Dandelions er en fremragende familiefilm med fortrinligt skuespil. Den udkom i franske biograffer i sommeren 2012 og er nu tilgængelig som en del af Franske Komedier-samlingen i Danmark, Norge, Sverige, Italien, Storbritannien, Irland, Polen, Østrig, Slovakiet og Finland.

28. september 2015, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube