NORDEUROPA KOMMER PÅ VIDEO-ON-DEMAND MED WALK THIS WAY

Efter vores ThrillereUventede kærlighedshistorierStorfilmDokumentarfilm fra hele verden og Franske komedier, kommer en bemærkelsesværdige Skandinavisk samling på video-on-demand fra mandag den 23. November og runder dermed Walk This Way-sæsonen for 2015 af på toppen. 

En af Finlands største biografsucceser, 21 Ways to Ruin a Marriage (2013) af Johanna Vuoksenmaa, vil være online i Spanien, Danmark, Italien, Frankrig, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Irland, Holland, Tyrkiet og Østrig. "Skilsmisse er en naturlig og sandsynlig konsekvens af at forelske sig," ifølge Sanna (Armi Toivanen), heltinden i denne alternative romantiske komedie. Under sit researcharbejde som sociolog har hun opdaget, at der er 21 måder at ødelægge et ægteskab på, og det er nok til at overbevise hende om, at det er tåbeligt at forelske sig. Men da Aleksi (Riku Nieminen) kommer ind i hendes liv, bliver hun måske tvunget til at genoverveje…

Den svensk-finske koproduktion Open up to Me (2013) af Simo Halinen adresserer emnet seksuel identitet i historien om Maarit (Leea Klemola), en smuk kvinde og mor – som engang var en mand. Da hun forelsker sig i Sami (Peter Franzén), en fodboldtræner, må alle se deres fordomme i øjnene og tage ansvar for deres valg. Dette psykologiske drama bliver meget snart tilgængeligt i Norge, Sverige, Italien, Tyskland, Belgien, Irland, Tyrkiet, Østrig og Ungarn.

King Curling (2013) af den norske instruktør Ole Endresen er en komedie om den olympiske curlingsport. Truls Paulsen (Atle Antonsen) er en tidligere curlingmester, hvis karrierer endte på grund af problemer med OCD. Da han finder ud af, at hans tidligere træner er syg og har brug for en dyr operation, begynder han at træne igen for at forsøge at vinde en national turnering, der har en stor præmie på spil. Den tidligere curlingkonges op- og nedture kan ses i Spanien, Italien, Storbritannien, Belgien, Irland, Holland, Polen og Tyrkiet.

Følg historien om John (Lee Ingleby), en akademiker, der beslutter sig for at opgive alt, da hans kæreste forlader ham, i Selvtægtsmanden (2013) af Kadri Kõusaar – en  koproduktion mellem Storbritannien, Sverige og Estland, som bliver tilgængelig i Danmark, Norge, Italien, Frankrig, Storbritannien, Belgien, Irland, Holland og Tyrkiet.

Som stærk tilhænger af socialdarwinismens teorier tager han sammen med sin datter Ronja (Lina Leandersson) på en rejse for at teste og udføre dens doktriner og dogmer.

Endelig er Gloriously Wasted af Lauri Maijala, adapteret af den succesfulde romanserie af Juha Vuorinen, en slags finsk Tømmermænd i Vegas. Juha Berg svælger i sin alkoholiske livsstil, der blander sex, vold og adrenalin. Da han forelsker sig i lederen af sin Anonyme alkoholikere-gruppe, er han nødt til at genoverveje hele sit liv. Denne komedie bliver tilgængelig i Spanien, Italien, Frankrig, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Irland, Holland, Tyrkiet, Luxembourg og Østrig.

23. november 2015, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube