Mathieu Kassovitz i 10 film

Den franske skuespillerMathieu Kassovitz spiller hovedrollen i den originale thriller Manden, der ikke varaf Matthieu Delaporte, hvis tidligere spillefilm What's in a Namevar en kæmpe succes i 2012.

Filmen, der er bemærkelsesværdigt fortolket af skuespilleren, bakket op af Marie-Josée Croze, udforsker identitet og personlighedsforstyrrelser gennem en karakter, som mesterligt påtager sig andre menneskers identiteter og opfører sig "som en seriemorder, der aldrig gennemfører forbrydelsen."

I anledning af, at Manden, der ikke varer på programmet fra den 4. april, sammen med syv andre film i samlingen Mænd på kanten, kigger vi tilbage på de 10 film, som har formet den engagerede instruktør og alsidige skuespillers karriere. En karriere tilhørende en kompromisløs mand:

Hadet af Mathieu Kassovitz, 1995

Tre venner fra en almindelig forstad gennemgår den vigtigste dag i deres liv efter en nat med uroligheder. Hadeter filmet i sort og hvid og har blandt andre Vincent Cassel (Beauty and the Beast, The Monk),  i en af hovedrollerne. Den bliver betragtet som en klassisk storbyfilm og er blevet rost både nationalt og internationalt, bl.a. af Jodie Foster. 

Den diskrete helt af Jacques Audiard, 1995

Mathieu Kassovitz spiller en mand, der i vinteren 1944-45 ikke deltager i Anden Verdenskrig, men udgiver sig for at være en helt ved at opfinde et beundringsværdigt liv. 

De blodrøde floder af Mathieu Kassovitz, 2000

I denne thriller, en filmatisering af Jean-Christophe Grangés bestseller af samme navn, tager to politimænd (Vincent Cassel og Jean Reno) to komplicerede sager. Den frygtelige sandhed er værre, end de havde forestillet sig.

Den fabelagtige Amélie fra Montmartre af Jean-Pierre Jeunet, 2001

Den gnistrende Amélie forelsker sig i en mystisk prins på den hvide hest i skikkelse af Nino Quincampoix, der bliver spillet af Mathieu Kassovitz. En fantastisk produktion, der var nomineret til en Oscar i 2002.

Amen af Costa-Gavras, 2002

Mathieu Kassovitz spiller en ung jødisk mand, der sammen med en tysk SS-officer forsøger at underrette pave Pius XII og de allierede om folkemordet mod jøder, der fandt sted i koncentrationslejrene. 

München af Steven Spielberg, 2006

Mathieu Kassovitz er del af Münchens internationale rollebesætning, der også tæller Daniel Craig og Eric Bana. München er inspireret af virkelige hændelser og beretter om gidseltagningen af den israelske bygning af en palæstinensisk kommandoenhed under den olympiske lege i München i 1972. 

Rebellion af Mathieu Kassovitz, 2011

Mathieu Kassovitz vender tilbage foran og bag kameraet med historien om de episke og voldelige uroligheder omkring Kanak-separatisternes gidseltagningen af politibetjente i Ny Kaledonien i 1988. 

En anden kvindes liv af Sylvie Testud, 2012

Marie (Juliette Binoche) vågner og har glemt 15 år af sit liv. Hun har fire dage til at få manden i sit liv, Mathieu Kassovitz, til at forelske sig i hende igen. 

Wild Life af Cédric Khan, 2014

Mathieu Kassovitz er Philippe Fournier. Han beslutter sig til ikke at aflevere sine sønner på seks og syv år tilbage til deres mor, som har forældremyndigheden. Det er starten på en 11 år lang flugt tværs gennem Frankrig. Filmen er baseret på en nyhedshistorie. 

Le bureau des légendes, tv-serie, 2015

En ny rolle i hitserien på Canal+: Skuespilleren spiller en fransk spion, der bliver kaldt tilbage til Frankrig efter at have tilbragt seks år undercover i Damaskus. Men at vende tilbage til et 'normalt liv' er mere kompliceret end forventet…

1. april 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube