Eight European horror films to make you tremble

Rat King af Petri Kotwica, 2012

I Rat King, tilgængelig på VOD fra den 4. aprile (Men on the Edge/Mænd på kanten-samlingen), giver Petri Kotwica os en thriller, der dygtigt kombinerer det virtuelle med virkeligheden. Filmen følger Juri, en dreng, der er afhængig af online-spil. Efter han mødes med Niki, en ven fra nettet, opdager han en mærkelig tatovering på sin arm. Da han indtaster det i sit søgefelt, falder han over et skræmmende spil… som straks fortryller ham.

Berberian Lyd Studie af Peter Strickland, 2012

Berberian Sound er et af Italiens skumleste postproduktionsstudier, der specialiserer sig i at lave soundtracks til gyserfilm. Gilderoy, en britisk lydingeniør farer vild i en sær spiral af akustisk og personligt kaos. Den britiske instruktørs anden spillefilm bliver udgivet på VOD den 4. October (Storfilm-samlingen).

Lad den rette komme ind af Tomas Alfredson, 2008

Baseret på John Ajvide Lindqvists bestseller følger Lad den rette komme ind den romantiske og dystre kærlighedsaffære mellem en dreng, der er besat af makabre historier og en sød, men blodtørstig vampyr. Filmen, der havde stor succes i biografen, er en blanding af social metafor, mystisk eventyr og ren gyserunderholdning. 

Gone af Mattias Olsson og Henrik JP Åkesson, 2011

Gone, endnu en film i genren, man kan finde i samlingen Mænd på kanten fra den 4. aprile (Sofia Ledarp), følger en kvinde, som beslutter sig for at efterlade alting for flytte til Nordsverige. Hendes rejse forvandler sig til et mareridt, da hun bliver kidnappet: en mand låser hende inde i en kælder midt ude i skoven, og hun har kun sig selv til at redde sig ud af situationen…

Goodnight Mommy af Severin Fiala og Veronika Franz, 2015

Midt på sommeren i et hus på landet venter to unge tvillinger på, at deres mor vender tilbage. Da hun kommer hjem med ansigtet dækket af forbindinger efter en operation, er børnene ikke overbeviste om, at det virkelig er hende. Goodnight Mommy forskrækkede først publikum på Venedig-filmfestivalen, inden den skræmte livet af festivalgængere verden over.

The Horde af Yannick Dahan og Benjamin Rocher, 2009

The Horde, som havde forpremiere på Venedig-filmfestivalen i 2009, sætter både gangstere og politi op mod en gruppe blodtørstige zombie i en dyster pariserforstad. 

Citadel af Ciaran Foy, 2013

Tommy, en far, som lider af agorafobi, efter hans kone blev slagtet, slutter sig sammen med en præst for at redde hans datter ud af kløerne af en lokal bande af voldelige unge. For at overvinde sin frygt er Tommy nødt til at konfrontere sine dæmoner og vende tilbage til det sted, som skræmmer ham mest. Instruktøren respekterer gysergenrens kodekser i sin debutspillefilm, som allerede er tilgængelig på VOD her.  

REC af Jaume Balagueró og Paco Plaza, 2007-2014

Disse allerede klassiske spanske gyserfilm finder sted i en bygning, der er blevet forurenet på besynderlig vis. Anbefales ikke til nervøst anlagte. 

1. april 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube