Syv spillefilm fra Island

Island, beliggende på kanten af Polarcirklen, er et utroligt land at gå op opdagelse i, ikke kun for turister og opdagelsesrejsende… men også for filmelskere. For at markere den kommende VOD-udgivelse af Brave Men’s Blood og Life in a Fishbowli en række europæiske lande tager Walk This Way et kig på syv islandske spillefilm, du ikke må gå glip af.

Brave Men’s Blood af Olaf de Fleur Johannesson, 2015

Fast besluttet på at bringe en af Islands største kriminelle netværker i knæ, åbner Hannes (Darri Ingolfsson, set i Dexter og Last Resort), der er chef for Reykjavik Politis afdeling for indre anliggender, en undersøgelse om en af sine betjente, som en tidligere forbryderbaron har anklaget for at være særligt korrupt. Hannes begiver sig ud ad en sti, der ikke kunne være farligere… Denne islandsk-franske koproduktion bliver tilgængelig fra den 4 april. marts som del af VOD-samlingen Mænd på kanten. Læs mere her.

Rams af Grímur Hákonarson, 2015

Rams, der havde premiere i Un Certain Regard-programmet på Cannes-filmfestivalen i 2015 og var den store vinder ved Icelandic Film Awards, fortæller historien om to brødre i en isoleret dal i Island. Efter at have været ude af kontakt i 40 år, tvinges de til at arbejde sammen for at redde det dyrebareste, de ejer: deres væddere.

101 Reykjavík af Baltasar Kormákur, 2000

Baltasar Kormáku opnåede offentlig anerkendelse takket være 101 Reykjavík, som bragte Hlynurs historie til det store lærred; en arbejdsløs mand i 30'erne, som stadig bor hos sin mor, og finder sammen med sin ven Lola (Victoria Abril). Den berømte filmskaber har for nyligt produceret 2 Guns med Denzel Washington og Mark Wahlberg, samt eventyrfilmen Everest med Jake Gyllenhaal.

Life in a Fishbowl af Baldvin Z, 2014

Som del af samlingen Prisvindende dramaer, bliver Life in a Fishbowl tilgængelig på VOD fra den 28. november. Den lyriske film består af tre forbundne historier og foregår i den islandske hovedstad i 2006. Læs mere her.

Volcano af Rúnar Rúnarsson, 2011

Rúnar Rúnarssons debutspillefilm, som blev præsenteret i Director's Fortnight på Cannes-festivalen i 2011, følger en 67-årig mand, som endelig bliver voksen, da han når pensionsalderen. Instruktørens seneste film Sparrows, var udtaget til konkurrence på San Sebastián Film Festival i 2015. 

Virgin Mountain af Dagur Kári, 2015

Spillfilmen, som havde premiere på Berlin-filmfestivalen i 2015, fortæller om 43-årige Fusi, som stadig bor hjemme hos sin mor. Hver dag følger han samme dræbende monotome rytme, indtil den sprudlende Alma og ungdommelige Hera bryder ind i hans liv og rusker op i hans ungkarlerutine.

Either Way af Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, 2011

Hafsteinn Gunnar Sigurðsson præsenterer dagligdagen for to islandske ansatte i Vejdirektoratet i 1980'erne, som tilbringer sommeren med at male striber på de snoede veje, der strækker sig ud i horisonten. Der blev produceret et amerikansk remake, Prince of Texas af David Gordon Green, i 2013.

1. april 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube