Spændende titler fra fem filmskabende brødre

Auguste og Louis Lumière - Frankrig

Lumière-brødreneAuguste og Louis – spillede en ur-rolle i film- og fotografihistorien. En restaureret og kommenteret udgave af hundrede af deres kortfilm, der er blandt verdens første levende billeder, er for nylig blevet redigeret og vil være del af vores 15 dokumentarer du ikke må gå glip af.

Jean-Pierre og Luc Dardenne - Belgien

De belgiske brødre Jean-Pierre og Luc Dardenne er kendte for deres sociale dramaer og har modtaget Guldpalmen to gange: For Rosetta i 1999 og Barnet i 2005. Deres 10. spillefilm, The Unknown Girl, er p.t. i postproduktion.

Arnaud og Jean-Marie Larrieu - Frankrig

I Love is the Perfect Crime, tilgængelig på VOD fra den 4. april som del af Mænd på kanten-samlingen, følger Larrieu-brødrende Marc (Mathieu Amalric), en litteraturprofessor, som har et ry for at have kærlighedsaffærer med sine kvindelige studerende. Et par dage efter, at en af hans seneste erobringer er forsvundet, møder han Anna (Maïwenn), som prøver at finde ud af mere om sin forsvundne steddatter…

Blandt instruktørernes andre film er bl.a.  21 nights with Pattie, ogTo Paint or Make Love, der var i konkurrence I Cannes I 2005.

Vittorio og Paolo Taviani - Italien

Brødrene Vittorio og Paolo Taviani, på henholdvis 86 og 84 år, er en kendt italiensk instruktør/manuskriptforfatter duo. Father and Master  modtog Guldpalmen i Cannes i 1977, og San Lorenzo-natten fik Juryens pris i 1982. I 2012 modtog deres dokudrama Cæsar må dø Guldbjørnen for bedste film på Berlinalen. Deres seneste film i spillefilmlængde, Wondrous Boccaccio, er baseret på historierne fra Boccaccios Dekameron.

Joel and Ethan Coen - USA

Jurypræsidenterne I Cannes i 2015, Joel og Ethan Cohen er to ultratalentfulde og beundrede amerikanske filmskabere med mange strenge at spille på: instruktører, men også manuskriptforfattere, producer og klippere. Blandt deres mest bemærkelsesværdige film er Fargo fra 1996, The Big Lebowski fra 1998, O’Brother, Where Art Thou? fra 2000, No Country for Old Men fra 2007, Burn After Reading fra 2008 og Inside Llewyn Davis fra 2013. Deres seneste film Hil Cæsar!, åbnede Berlin-festivalen i 2016.

Lily og Lana Wachowski – USA

De amerikanske instruktører Lily og Lana Wachowski instruerede Matrix-trilogien foruden Cloud Atlas og Jupiter  Ascending. Wachowski-brødrene er nu kendt som Wachowski-søstrene som følge af Larrys kønstransition til Lana og Andys til Lily.

1. april 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube