Walk This Way – med Den usynlige dreng

Walk This Way udgiver den første titel i sin Storfilm-samling: et innovativt, friskt og rost bud på superheltefilmgenren. Den italienske filminstruktør Gabriele Salvatores'  Den usynlige dreng lander den 11. April i Østrig, Belgien, Danmark, Irland, Holland, Norge, Spanien, Sverige og Storbritannien gennem mange af kontinentets video-on-demand-platforme som iTunes, Amazon, Google Play, Sony og XboX, samt vigtige lokale platforme som Filmin, Filmmit og Universciné.

Som en af de mest unikke italienske film fra 2014 markerede Den usynlige drenget skift i landets filmkultur ved at bevise, at en filmgenre så kommerciel som superheltefilmen kan møde arthouse-filmen med en hel ny, fascinerende oplevelse som resultat. Filmen følgerMichele (Ludovico Girardello), en 13-årig dreng, der bor i en stille havneby med sin mor (den italienske stjerne Valeria Golino) og kæmper med hverken at være populær, atletisk eller specielt dygtig i skolen. Alt hvad han ønsker sig er, at hans klassekammerat og drømmepige Stella (Noa Zatta) lægger mærke til ham, men han føler sig usynlig over for hende. Indtil han en skæbnesvanger aften til en udklædningsfest opdager, at han rent faktisk har kræfterne til at blive usynlig. En opdagelse, der får ham til at finde ude af, at hans familiebaggrund ikke er, som han troede, at hans dagligdagsrutine kan blive hans livs eventyr, og at han i sidste ende er en superhelt.

Målet for Gabriele Salvatores – kendt for sin Oscar-vindende Anden Verdenskrigskomedie Mediterranean (1991), cyberpunk-sci-fi-filmen Nirvana (1997) og krimidramaet Siberian Education (2013) – leger igen med genrene for at skabe en effektiv familie-crowdpleaser. "Den usynlige drenget fortæller en historie om sci-fi-superkræfter, men også om teenageproblemer, familiebånd, den første kærlighed og mobning. Hverken produktionsbudgettet eller filmens struktur kan eller forsøger at efterligne de store amerikanske superheltefilm. I stedet forsøger den at tegne en ny (europæisk?) vej for genren," sigerCineuropas Camillo de Marco.

Den nye film kommer kort efter udgivelsen af den første samling af 2016-udgaven af Walk This Way: Mænd på kanten, et begavet og gribende udvalg af otte af de seneste års mest roste thrillers og noir-film – inklusiv Mathieu Delaportes Manden, der ikke var (Un illustre inconnu), Olaf de Fleur Johannessons Brave Men’s Blood (Borgríki 2) og Thomas Arslan's Guld – har været tilgængelig siden den 4. april. 

Kommende Storfilm bliver snart afsløret!

8. april 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube