Seks europæiske (indie) superhelte, der fortjener din opmærksomhed

2015 har været et imponerende år for europæiske (indie) superheltefilm, som, mens de forbliver tro mod genren, repræsenterer et friskt alternativ til de blockbustere, vi er vant til. Vi har sammensat en liste med nogle af de film, der absolut fortjener din opmærksomhed:

Den usynlige dreng af Gabriele Salvatores (2014, Italien)

Den usynlige dreng,som er instrueret af Oscar-vinderen Gabriele Salvatores (Mediterraneo), vandt ungdommens publikumspris ved European Film Awards i 2015 og er blandt de bedste europæiske superheltefilm fra sidste år. Filmen følger historien om 13-årige Michele, som er genert og upopulær i skolen. Men efter han har et kostume på til en Halloween-fest, finder han ud af, at han er usynlig. Med sit begavede handlingsforløb er Den usynlige dreng en fantastisk teenage-superheltefilm, der tematiserer venskab og empati og udmærker sig med meget veludførte special effects og smuk fotografering. Den udkommer den 11. april på video-on-demand. Læs mere her.

The Portuguese Falcon af João Leitão (2015, Portugal)

The Portuguese Falcon handler om en fascistisk soldat, der bliver superhelt for at forsvare diktatorregimet mod systemkritikere. Med en klar intention om at vende op og ned på historien, forvandle skurke til helte og omvendt udfordrer filmen sine tilskuere til at tænke over den portugisiske samtidshistorie og samtidig grine ad filmens hylende morsomme historie og dialoger.

Vincent af Thomas Salvador (2014, Frankrig)

Vincent er Frankrigs selvudråbte første superheltefilm. Den kender sine grænser og er så tro mod indie-superheltegenren som muligt. Gennem sine smukke billeder af det landlige Frankrig fortæller filmen om Vincent, en stille, ensom, forudsigelig og ligefrem kedelig mand. Bortset fra én ting – han har overmenneskelige kræfter, når han kommer i berøring med vand, som gør ham 10 gange stærkere og hurtigere. Filmen er en must-see for alle fans af superheltegenren på udkig efter opfindsom superheltehistoriefortælling.

They Call Me Jeeg af Gabriele Mainetti (2015, Italien)

Som endnu en superheltefilm fra Italien beviser They Call Me Jeeg fra 2015, at italienske superheltefilm er på fremmarch. Filmen handler om en kriminel taber, der opdager sine kræfter og lærer at bruge dem på gode gerninger med hjælp fra Alessia, der er overbevist om, at han er en helt fra en berømt japansk mangategneserie. "Der er ikke en karakter i denne film, som publikum ikke vil elske. Hver og en er godt skrevet, både ond og skrøbelig på samme tid," skriver Vittoria Scarpa for Cineuropa.

SuperBob af Jon Drever (2015, Storbritannien)

Denne lavbudgetsuperheltefilm fra Storbritannien er i højere grad baseret på komedie end action. Nøjagtigt hvad man kunne forvente af den første britiske superhelt. Filmen følger superhelten Robert Kenners fridag. Der er ingen superskurke at skue, kun omstændigheder, der synes at have lavet en sammensværgelse for at forhindre ham i at nyde sin fridag. SuperBob er en superhelte-romcom, der absolut repræsenterer nytænkning i superheltegenren.

Antboy 1, 2 & 3naf Ask Hasselbalch (2013, 2015, 2016, Danmark)

Antboy er målrettet et yngre publikum og er ren fryd for børn med sin fortælling om 12-årige Pelle, der bliver bidt af en myre og udvikler superkræfter. Med hjælp fra tegneserienørden Wilhelm skaber Pelle en hemmelig superhelteidentitet, Antboy. Da superskurken Loppen melder sig på banen, må Antboy træde til for alvor. Filmen besidder muligvis ikke en "wow"-faktor, men med målgruppen in mente udfører den sin opgave på fremragende vis.

8. april 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube