Overelskede kvinder i Walk This Way

Walk This Way udgiver den 16. maj den anden titel i sin Storfilm-samling: et livligt, realistisk og værdigt blik på kæmpende prostituerede i Marokko. Den marokkanske instruktør Nabil Ayouchs Overelsket ankommer til Danmark, Finland og Norge den 16. Maj på Google Play og Amazon.

Overelsket er en bemærkelsesværdig milepæl i det sydlige Middelhavsområdes filmhistorie: En barsk, præcis skildring af virkeligheden af et (hvilket som helst) samfund, der er skjult, og censureret af netop de mennesker, der grundlagde det. Prostitution er i centrum af denne meget nødvendige film, der var kontroversielt i sit hjemland – hovedrolleindehaveren Loubna Abidar blev selv tvunget til at flygte til Frankrig efter ekstreme reaktioner på historien. I den møder vi Noha (Abidar), Randa (Asmaa Lazrak), Soukaina (Halima Karaouane), Hlima (Sara Elhamdi Elalaoui) og andre, der lever et liv med "kærlighed til salg". De er prostituerede: Begærsobjekter, glimt af kød, kroppe, der eksponerer sig selv. Mens pengene flyder til rytmen af nydelse og ydmygelse, forsøger disse stærke kvinder - fulde af glæde og medskyld, værdige og frie i det rige, de hersker i – at overvinde volden i det marokkanske samfund, som udnytter og fordømmer dem på samme tid.

Nabil Ayouch - kendt for sit tidligere prisbelønnede film God's Horses (2012) - skildrer alt dette med en meget respektfuld, subtil stil. "I løbet af filmen, hvor seeren bor iblandt dem og deler deres mest intime øjeblikke, fra smerte til latter, lykkes det Ayouch dygtigt og ømt at ramme den fine linje mellem uafhængighed og fremmedgørelse hos disse kvinder, som er fyldt med vitalitet, og afbilde en blanding af medlidenhed og den respekt, de kræver," siger Cineuropas Bénédicte Prot.

Den nye film kommer kort efter udgivelsen af den første samling af 2016-udgaven af Walk This Way. Dokumentarer fra hele verden giver seere mulighed for at forstå verden lidt bedre gennem syv gribende og roste dokumentarer – inklusive Göran Olssons Concerning Violence, Nikolaus Geyrhalters CERN og David Sieveking's Forget Me Not. Den har været tilgængelig siden den 2. maj.

Kommende Storfilm bliver snart afsløret!

14. maj 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube