Things we do for love, en finsk kærlighedshistorie

Instruktør Matti Ijäs giver et nordisk bud på en uventet kærlighedshistorie med Things we do for love. I sin 32. film, der bliver tilgængelig på Video On Demand den 27. juni i Walk This Ways serie Film om uventet kærlighed, stiller en af Finlands foretrukne instruktører spørgsmålet: Præcis hvor meget vil vi gøre for kærlighed?

Vaarala (Sampo Sarkola) er en romantisk, genert og ensom fotograf, inkarnationen af sin egen kunstneriske specialitet: at fotografere en tom parkbænk i afsides beliggende og uberørte finske landområder. Vaarala er konstant på farten med sin parkbænk læsset på sin pick-up, på udkig efter gode steder og på udforskning af forskellige regioner dag og nat. Indimellem må han overvinde tekniske problemer, såsom da hans bil kører fast i et vandløb.  

Under en af hans fotooptagelser, der varer længere, end han havde planlagt, møder og forelsker Vaarala sig uventet og på sin egen måde i den iltre og impulsive Ansa (spillet af Krista Kosonen, der for nylig vandt en Jussi Award for bedste skuespillerinde i Antti Jokinens The Midwife). Imidlertid bliver Vaaralas kærlighed sat på prøve af Ansa eksmand, datter og svoger og af pengeproblemer.

Dette er en historie fuld af snoninger og forviklinger og tør humor, med livlige og troværdige karakterer og enestående fotografering af Finland om sommeren såvel som vinteren. Things we do for love indeholder alle de kvaliteter, som finnerne elsker Matti Ijäs  for - og vil også forføre publikum i Østrig, Belgien, Frankrig, Irland, Italien, Luxembourg, Spanien og Storbritannien.

24. juni 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube