5 uventede lesbiske kærlighedshistorier

Hvem, vi elsker, er del af, hvem vi er. Her er en liste med vores top fem film, der undersøger begær, ømhed og ubetinget kærlighed mellem to kvinder. 

With Every Heartbeat af Alexandra-Therese Keining (2011 – Sverige)

Tilgængelig på VOD fra den 27. juni som del af samlingen Film om uventet kærlighed.   

With Every Heartbeat er et svensk drama, der følger Mia og Frida, der begge er i trediverne. De møder hinanden for første gang til deres forældres forlovelsesfest. Mia er ved at blive gift med sin kæreste, men da hun lærer Frida at kende, begynder stærke følelser at udvikle sig mellem dem. En smuk og elegant kærlighedshistorie, der udforsker utroskab og homoseksualitet på en usædvanlig og fængslende måde, afrundet med meget stærke præstationer af Ruth Vega Fernandez og Liv Mjönes.

Carol af Todd Haynes (2015 – USA, Storbritannien)

Den Oscar-nominerede film Carol har bragt den mangfoldighed, som biografgængere længe har efterspurgt, til den internationale scene. Med forbløffende præstationer fra Oscar-vinderen Cate Blanchett og Rooney Mara (vinder af prisen for bedste kvindelige hovedrolle på Cannes filmfestivalen 2015) foregår filmen i New York i 1950'erne, hvor en pige, der arbejder i et stormagasin på Manhattan og drømmer om et mere tilfredsstillende liv, møder og forelsker sig i Carol Aird, en dragende kvinde fanget i et ulykkeligt ægteskab.

Blue is the Warmest Colour af Abdellatif Kechiche (2013 – Frankrig, Belgien, Spanien)

Blue is the Warmest Colour, som vandt Guldpalmen i 2013, er en øm kærlighedshistorie om seksuel opvågnen i ungdommen. Alle Adèles opfattelser af kærlighed bliver vendt op og ned, da hun møder Emma, en ung kvinde med blåt hår, der lader hende opdage begær og får hende til at gøre sig gældende som kvinde og som voksen. Filmen, frit bearbejdet efter en tegneserie, har den internationalt anerkendte franske skuespillerinde Léa Seydoux sammen med det nye talent Adèle Exarchopoulos i hovedrollerne.

How to Disappear Completely af Przemysław Wojcieszek (2014 – Polen)

Et tilfældigt møde i Berlins undergrundstog leder til et engangsknald. Denne polske film vender sig fra den klassiske fortælling og fascinerer med mørk og drømmende historiefortælling, der favner sit publikum med mystik og karakternes kompleksitet. Musik er i centrum - selv titlen er en reference til en Radiohead-sang.

Two Mothers af Anne Zohra Berrached (2014 – Tyskland)

Anne Zohra Berrachedsførste spillefilm Two Mothers handler om kærlighed og graviditet. Den følger livet for to kvinder, der står over for sociale og juridiske problemer, da de ønsker at få et barn som et gift lesbisk par. De konfronteres med meget høje gebyrer, social stigmatisering og med at finde modet til at fortsætte med at kæmpe. Filmen vandt prisen FGYO Dialogue in Perspective Award FGYO på Berlinalen i 2013.

24. juni 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube