Walk this Way anbefaler 9 film med European Shooting Star-skuespillerinder

European Shooting Stars er et unikt paneuropæisk initiativ organiseret af European Film Promotion, der sætter fokus på Europas bedste unge skuespillere. Her er vores liste over de ni bedste film gennem årene med Shooting Star-skuespillerinder i centrale roller:

Lykke af Dorris Dörrie (2012, Tyskland), med Alba Rohrwacher

På VOD fra den 27. Juni i serien Film om uventet kærlighed

Filmen følger Irinas traumatiske liv. Efter at være blevet voldtaget flygter hun til Tyskland og begynder at arbejde illegalt som prostitueret. Hun finder lykken, da hun bliver forelsket i Kalle, men deres forhold trues snart. Lykke (Bliss) er en moderne romance sat i Berlins underverden. Irina spilles af den prisbelønnede italienske skuespillerinde og  Shooting Star fra 2009 Alba Rohrwacher, kendt for sine roller i in Hungry Hearts, The Wonders og Sworn Virgin.

Black af Adil El Arbi, Bilall Fallah (2015, Belgien, Frankrig), med Martha Canga Antonio

Black handler om 15-årige Mavela, der forelsker sig i Marwan, et karismatisk medlem af en rivaliserende bande. Det unge par tvinges til at foretage et vanskeligt valg mellem bandeloyalitet og deres kærlighed. Mavela spilles af Shooting Star fra 2016 Martha Canga Antonio - en fantastisk debutrolle for den unge belgiske skuespillerinde

De små ting af Baldvin Zophoníasson (2014, Island, Finland, Tjekkiet, Sverige), med Hera Hilmar

Tilgængelig på VOD fra den 28. november i serien Prisbelønnede historier.

De små ting præsenterer tre sammenflettede historier med karakterer, hvis oprindelige udseende ændrer sig drastisk i løbet af filmen. De små ting blev valgt som Islands Oscar-bidrag for bedste udenlandske film og har Hera Hilmar i hovedrollen som en enlig mor, der arbejder som prostitueret. Hilmar, Shooting Star i 2015, modtog en hædrende omtale for sin præstation på Zürich Film Festival i 2014.

The High Sun af Dalibor Matanić (2015, Kroatien, Serbien, Slovenien), med Tihana Lazović

The High Sun fortæller tre forskellige kærlighedshistorier, der finder sted gennem tre årtier i to nabolandsbyer på Balkan, som bærer byrden af en lang historie af etnisk had. The High Sun er en film om national stolthed og forbudt kærlighed. Den blev tildelt juryens pris i Cannes' Un Certain Regard-program og har den yderst talentfulde kroatiske skuespiller og Shooting Star i 2016 Tihana Lazovic på rollelisten.

Love is the Perfect Crime af Arnaud Larrieu, Jean-Marie Larrieu (2013, Frankrig, Holland), med Sara Forestier

Tilgængelig på VOD som del af serien Mænd på kanten

Love is the Perfect Crime var nomineret til Krystalpilen på Les Arcs European Film Festival i 2013 og handler om en universitetsprofessor med rygte for at have affærer med sine kvindelige studerende. Tingene bliver komplicerede, da en af hans flammer forsvinder. Filmen har Shooting Star fra 2005 og César Award-vinder Sara Forestier på rollelisten.

The Wait af Piero Messina (2015, Italien, Frankrig), med Lou de Laâge

The Wait, der havde premiere i konkurrenceprogrammet på Venedig Film Festival i 2015, følger en mor, som uventet møder sin søns forlovede og lærer hende at kende, men hun venter på, at sønnen ankommer. Over for Juliette Binoche spiller en af de mest lovende unge franske skuespillerinder, Lou de Laâge, som var Shooting Star i 2016.

Guld af Thomas Arslan (2013, Tyskland, Canada), med Nina Hoss

Udgivet på VOD den 4. April i Mænd på kanten-serien.

Guld foregår i Canada i sommeren 1898 og fortæller historien om en gruppe tyske nybyggere, der rejser mod det høje nord i håb om at finde lykken i det nyligt opdagede guldfelt, Dawson. Hovedrollen spilles af Nina Hoss, som var Shooting Star i 2000, og som i løbet af de sidste 16 år har modtaget adskillige priser og nomineringer, herunder en Sølvbjørn i Berlin og en Toronto Film Critics Association Award.

Summer of Sangaile af Alanté Kavaïté (2015, Litauen, Frankrig, Holland)

Filmen følger 17-årige Sangaile en sommer, hvor hun møder og forelsker sig i Auste, en lokal pige på hendes alder, der i modsætning til Sangaile lever sit liv fuldt ud med kreativitet og vovemod. Auste spilles af Aiste Dirziute, 2015's Shooting Star fra Litauen.

Nena af Saskia Diesing (2015, Holland, Tyskland), med Abbey Hoes

Filmen følger Nena, en teenager med sin egen stil, mens hun tager sig af sin handicappede far og opdager romantisk kærlighed for første gang. En forbløffende præstation fra den unge hollandske skuespillerinde Abbey Hoes, som var Shooting Star i 2015 og vandt prisen for bedste skuespillerinde på Netherlands Film Festival i 2014.

24. juni 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube