Genopfind kærlighed med Walk This Way

Efter den første samling, Mænd på kanten, og den anden samling, Dokumentarer fra hele verden, præsenterer Walk This Way sin tredje filmsamling i 2016. VOD-distributionsprogrammet, der udgiver film på platforme som iTunes, Amazon, Google Play, Filmin, Flimmit, Universciné m.fl., udgiver en skøn serie af Film om uventet kærlighed – film, der genofinder romantik på en frisk ny måde.

Den seneste film fra en af italiensk films mest personlige filmskabere, Ferzan Özpetek, advarer tilskueren med sin titlen: Spænd sikkerhedsselerne (Fasten Your Seatbelt). Historien følger Elena (Kasia Smutniak) og Antonio (Francesco Arca), to dødsdømte elskende, der har intet til fælles (forskellige personligheder, livsvalg, sociale cirkler), bortset fra én ting: De er begge instinktivt tiltrukket af hinanden. Özpeteks film er en moderne romcom om seksualitet og kærlighed fyldt med sexede mennesker ... og sexet historiefortælling. Filmen bliver tilgængelig i Østrig, Belgien, Danmark, Finland, Tyskland, Irland, Holland, Norge, Spanien, Sverige og Storbritannien.

Fra et koldere land længere mod nord, Finland, kommer Things We Do For Love. Matti Ijäs' film er en meget nordisk kærlighedshistorie, krydret med akavede situationer, finurlige nøgenhed og sort humor, om romancen mellem Vaarala (Sampo Sarkola) og Ansa (Kristi Kosonen). Førstnævnte er en reserveret romantisk fotograf, der tager billeder af tomme bænke; sidstnævnte en kvinde tendens til impulsivitet og ubesindighed - sammen, forsøger de at overvinde deres problemer som udstødte. Filmen bliver tilgængelig i Østrig, Belgien, Frankrig, Irland, Italien, Luxembourg, Spanien og Storbritannien.

Skandinavien graver dybere ned i den romantiske verden med With Every Heartbeat, den anmelderroste film af Alexandre-Thérèse Keining, der er i øjeblikket rejser rundt på festivaler med sin seneste film Girls Lost. Utroskab, heteroseksualitet og homoseksualitet forenes på charmerende vis i historien om en ung engageret kvinde, der havner i en affære med sin stedmors lesbiske datter. Filmen, der er stjernespækket med Ruth Vega Fernandez, Liv Mjönes og Krister Henriksson, bliver tilgængelig i Tjekkiet, Ungarn, Italien, Portugal og Slovakiet.

Sverige danner også ramme om kærlighedshistorien mellem Ida (Anna Åström) og Krister (Gustaf Skarsgård), som instruktøren Mani Maserrat Agah fører os ind i Us. Filmen skildrer forholdet mellem to mennesker, der er vildt forelskede, men fanget i en cyklus af lidenskab og misbrug og ender i en problematisk dødvande, da deres vanskelige situation fører til katastrofale konsekvenser. Filmen bliver tilgængelig for seere i Østrig, Belgien, Frankrig, Tyskland, Irland, Luxembourg og Storbritannien. 

Endelig kommer et strejf af tysk romantik fra Doris Dörries Lykke. To unge mennesker i Berlin, en flygtning (Alba Rohrwacher, tidens it-skuespillerinde i Italien, der allerede er veletableret i resten af Europa) og en hjemløs punker (Vinzenz Kiefer) former et uventet forhold. Dörrie, instruktør af den prisvindende Cherry Blossoms, giver os et dybtfølt portræt af kærlighed i Berlins undergrund. Seere fra Belgien, Frankrig, Irland, Italien, Holland, Spanien, Sverige og Storbritannien får mulighed for at se filmen.

Kommende samlinger bliver snart afsløret!

25. juni 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube