Us: Når lidenskaben løber løbsk

Endnu en nordisk kærlighedshistorie med uventede konsekvenser er på tilbud fra den 27. juni på video on demand. Us (Vi) eranden spillefilm fra den iranskfødte svenske instruktør Mani Maserrat og er skrevet af den svenske instruktør, manuskriptforfatter og producer Jens Jonsson (Quick Money 3 – Life Deluxe, The King of Ping Pong).

Us følger forholdet mellem Krister og Ida, to lærere, der bliver vildt forelskede i hinanden. Med en hurtig og lykkelig begyndelse, fra deres første møde til de flytter sammen, gennem en række seksuelle møder og faglig bistand, der tilbydes til hinanden. Men Krister afslører sig selv som prædikende, besidderisk, dominerende og jaloux, mens Ida er usikker på sig selv, letpåvirkelig og en løgner. Deres romantisk og lidenskabelige kærlighedshistorie bliver langsomt, men sikkert en krig med manipulation og følelsesmæssig og seksuel ydmygelse, der med rette stiller spørgsmålstegn ved grænserne mellem lidenskab og misbrug.

Med mesterlige præstationer fra den svenske stjerne Gustaf Skarsgård (Kon-Tiki og tv-serien Vikings) i rollen som Krister og Anna Åström som Ida med opbakning fra Rebecca Ferguson (set i Hercules: The Thracian Wars, , Florence Foster Jenkins og Mission: Impossible 5 ) er Us en intens og til tider foruroligende film, der beskrives som en "gyserfilm om kærlighed" af sin instruktør.

Us er blevet udnævnt til en af de "fem svenske film, man skal følge" af Kritiker.se og kan nu ses i Østrig, Belgien, Frankrig, Tyskland, Irland, Luxembourg og Storbritannien.

 

Us –Trailer:

4. juli 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube