Guillaume og drengene ved bordet og Walk This Way

Walk This Way udgiver den tredje titel i sin Storfilmsamling: intet mindre end den farvestrålende store vinder af Frankrigs César Awards i 2014. Guillaume og drengene ved bordet (Me, Myself and Mum), den fængslende, modige og hylende morsomme første spillefilm fra den franske skuespiller, manuskriptforfatter og filmskaber Guillaume Gallienne, kommer til Tjekkiet, Danmark, Ungarn, Irland, Norge, Polen, Slovakiet og Sverige den 11. juli gennem mange af de kontinentets Video-on-Demand-platforme, såsom iTunes, Amazon, Google Play, Sony, Xbox og vigtige lokale platforme som Filmin, Flimmit og Universciné.

Guillaume og drengene ved bordet er en af de mest interessante og bemærkelsesværdige titler i nyere fransk komedie. Den var et tilfælde af kærlighed ved første blik for dem, der var vidne til, at filmen overtog Cannes, de franske billetluger og i sidste ende César Awards (hvor den vandt for bedste film, bedste debutfilm, bedste skuespiller og bedste klip). I filmen går Gallienne den selvbiografiske vej for at forsøge at besvare på et spørgsmål: hvordan bliver du en mand, når din mor og tætte vennekreds simpelthen har besluttet sig for, at du ikke er det? Det er Fru Gallienne og hendes søn Guillaume (begge glimrende og bevidst spillet af Guillaume Gallienne) nødt til at forsøge at finde svaret på, idet de fortsætter sit særlige forhold, hvor hun ikke tænker på ham som en dreng, som hendes andre to sønner, men snarere som en pige eller i det mindste homoseksuel. Men Guillaume er ingen af delene, og til alles overraskelse står han over for den udfordring at springe ud - som en heteroseksuel mand.

Guillaume Gallienne – der også er medlem af Comédie-Française og vinder af to Molière Awards for fransk teater - skaber en fantastisk blanding af traditionel komedie og teater med en nyskabende mise-en-scene og en rørende historie. "Galliennes skarpe vid og exceptionelle følelse af selvmisbilligelse gør resten, dog uden at glemme en følelsesmæssig ømhed, som gør Guillaume og drengene ved bordet til et værk, der kan få dig til fælde en tåre midt i rungende latter," siger Cineuropas Fabien Lemercier.

Denne nye film kommer kort tid efter udgivelsen af den tredje samling af 2016-udgaven af Walk This Way. Film om uventet kærlighed er en dejlig serie af film, der genopfinder romantik på en frisk og ny måde - herunder Ferzan Özpeteks Spænd sikkerhedsselerne og Doris Dörries Lykke - og har været tilgængelig siden 27. juni.

Kommende storfilm bliver snart afsløret!

7. juli 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube