Et tilbageblik på multitalentet Guillaume Galliennes karriere i anledning

Skuespiller og medlem af det berømte franske teaterselskab La Comédie Française, Guillaume Gallienne, er blevet et kendt navn takket være hans mikroserie på Canal Plus, Les Bonus de Guillaume – en skør parodi, der består af 100 et-minuts episoder, hvor Gallienne tager et humoristisk kig på filmverden.

I Guillaume og drengene ved bordet (Me, Myself and Mum), som ramte de franske lærreder i november 2013, viste Gallienne det fulde omfang af sit talent med denne overordentlig anerkendte film, både af kritikere (har modtaget 10 priser) og af offentligheden (solgte næsten tre millioner billetter i Frankrig). Som et ægte multitalent indtog Gallienne rollerne som både instruktør, manuskriptforfatter og skuespiller, hvor han portrættere både sig selv ... og sin mor! Denne atypiske komedie, man ikke må gå glip af, krydser de internationale grænser på VOD den 11. juli som en del af vores Storfilm-samling.

Vi slår ned på de filmiske milepæle i denne atypiske skuespillers karriere:

Ensemble, nous allons vivre une très, très grande histoire d’amour… af Pascal Thomas (2010, Frankrig)

 

En tosset komedie med Marina Hands og Julien Doré (set i Pop Redemption, der er tilgængelig på VOD som del af vores franske komediesamling) med Guillaume Gallienne i en birolle. Filmen følger det romantiske forhold mellem Dorothée og Nicolas. Deres kærlighed ved første blik-oplevelse leder dem til at tro, at de vil udleve en "virkelig stor kærlighedshistorie" ... men intet går efter planen.

Astérix and Obélix: God Save Britannia af Laurent Tirard (2012, Frankrig)

 

I fjerde del af tegneseriesagaen skabt af Uderzo og Goscinny rejser de galliske helte til Storbritannien på nye eventyr. Denne storbudget-komedie har fem franske stjerner på rollelisten: Gallienne som Jolitorax spiller over for Gérard Depardieu, Catherine Deneuve, Fabrice Luchini og Dany Boon.

Yves Saint Laurent af Jalil Lespert (2014, Frankrig)

Yves Saint-Laurent blev opdaget ved Berlinalen i 2014 og belønnet ved César Awards is 2015. Filmen ser tilbage på en del af Saint-Laurents (Pierre Niney) liv, fra den berømte franske designer overtager Christian Diors modehus, til han etablerer sin egen virksomhed. I rollen som forretningsmanden Pierre Bergé, Saint-Laurents partner overstiger Gallienne forventninger ifølge Cineuropa.

Down by Love af Pierre Godeau (2016, Frankrig)

Down by Love følger historien om Jean (Gallienne), en fængselsinspektør, der har en forbudt og lidenskabelig kærlighedsaffære med en af sine fanger, Anna (Adèle Exarchopoulos, Blue Is the Warmest Colour). Filmen er inspireret af en sand historie, der blev genfortalt i Florent Gonçalves roman Défense d'aimer og havde fransk premiere i marts 2016.

Cézanne et moi af Danièle Thompson (2016, Frankrig)

Der er stadig over to måneders ventetid til den franske instruktør Danilèle Thompsons (Orchestra Seats, Le code a changé) Cézanne et moi, der følger venskabet mellem maleren Paul Cézanne (Gallienne) og forfatteren Émile Zola (Guillaume Canet ) fra deres afgang fra Aix-en-Provence til deres ankomst i Paris. En film, der er værd at følge opmærksomt!

7. juli 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube