6 films med den britiske skuespiller Toby Jones

Med roller, der spænder fra lydtekniker til Hitchcock er Toby Jones en af de mest ikoniske og elskede talenter i britisk film. Her er vores favoritter fra den verdensberømte skuespillers repertoire:

Berberian Lyd Studie (2012) af Peter Strickland (Storbritannien)

På VOD fra 3. oktober som del af Storfilm-samlingen

I Berberian Lyd Studie (Berberian Sound Studio)  spiller Toby Jones en naiv lydtekniker, der tager et job på en italiensk horrorfilm i 1970'erne. Studiet bliver et skræmmende tilfælde af, at livet efterligner kunsten, da Jones' karakter, fortabt i en spiral af akustik, må konfrontere sine egne dæmoner. Filmen blev udvalgt til og belønnet ved talrige festivaler som Gerardmer, Locarno og Sitges. Peter Strickland og Toby Jones modtog priser for henholdsvis bedste instruktør og bedste skuespiller ved British Independent Film Awards.

Leave to Remain af Bruce Goodison (2013, Storbritannien)

Leave to Remain er en film baseret på virkelige historier om en gruppe af børn, udarbejdet af den BAFTA Award-vindende instruktør Bruce Goodison. Filmen tackler spørgsmålet om teenageasylansøgere, der ankommer til Storbritannien uden deres forældre og kæmper for at opbygge et liv for sig selv. De fremragende præstationer leveres af virkelige flygtninge, som spiller hovedrollerne, understøttet af den internationalt anerkendte skuespiller Toby Jones, der spiller Nigel, en omsorgsfuld lærer på et flygtningecenter i London. Filmen blev blandt andet udvalgt til Toronto og BFI London Film Festival og vandt prisen for bedste ungdomsfilm på BUFF International Film Festival i Sverige.

Marvellous af Julian Farino (2014, Storbritannien)

Marvellous er en virkelig inspirerende britisk tv-film. Toby Jones spiller Neil Baldwin, der anses for at have indlæringsvanskeligheder, men ikke lader det stoppe ham fra at leve et lykkeligt og tilfredsstillende liv. Fra at tilslutte sig et cirkus til at blive en lægprædikant og få sig selv på dronningens julekortliste er Neils liv er simpelthen fantastisk! Toby Jones puster liv i dramaet med sin slående præstation. Filmen vandt prisen for Best Single Drama til BAFTA TV Awards i 2015, hvor Toby Jones var nomineret til bedste mandlige hovedrolle. Han vandt den Gyldne FIPA på Biarritz International Festival of Audiovisual Programmes. 

The Girl af Julian Jarrold (2012, Storbritannien, Tyskland, Sydafrika, USA)

The Girl er et biografisk tv-drama, hvor Toby Jones leverer en af karrierens bedste præstationer med sit portræt af Alfred Hitchcock. Filmen følger den berygtede direktør, der efter Grace Kellys pension opdager den amerikanske model og skuespiller Tippi Hedren (spillet af Sienna Miller) og kaster hende ind i rampelyset. The Girl fortæller historien om deres turbulente forhold, hvor Hitchcock bliver besat af sin stjerne. Både Toby Jones og Sienna Miller blev nomineret til Golden Globe, Emmy, og BAFTA Award for deres præstationer, og filmen blev kåret til bedste korte tv-drama ved Writers' Guild of Great Britain.  

The Man Who Knew Infinity af Matt Brown (2015, Storbritannien)

The Man Who Knew Infinity er en portrætfilm om Srinivasa Ramanujan, et autodidakt matematiske geni fra Indien, som sender sine teoremer til Cambridge-professoren G.H. Hardy. Det fører til, at han rejser til Storbritannien. Filmen fortæller den utrolige historie om en mand, der fremkaldte nogle af feltets mest bemærkelsesværdige opdagelser i det 20. århundrede. Ramanujan spilles af Dev Patel (Slumdog Millionaire), med Toby Jones ved hans side i rollen som John Edensor Littlewood, den eneste venlige person, Ramanujan møder blandt Cambridges akademikere.

Dad’s Army af Oliver Parker (2016, Storbritannien)

Dad’s Army er en britisk krigskomedie, baseret på BBC's sitcom. Toby Jones leverer en utrolig charmerende og morsom præstation som en af hovedkaraktererne, kaptajn Mainwaring, der konfronteres med ankomst af en tysk spion - en uønsket gæst, hvis opdukken tilfældigvis faldre sammen med, at en attraktiv journalist (spillet af Catherine Zeta-Jones), kommer til byen for at skrive en historie om Mainwaring og hans trup.

30. september 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube