Berberian Lye Studie og Walk This Way

Walk This Way udgiver den femte titel I sin Storfilm-samling. I Berberian Lyd Studie (Berberian Sound Studio) bliver en lydteknikers arbejde i et italiensk gyserstudie et skræmmende tilfælde af, at livet imiterer kunsten. Peter Stricklands anden film ankommer til Danmark, Finland, Norge og Sverige den 3. oktober gennem mange af kontinentets største Video-on-Demand-platforme som iTunes, Amazon, Google Play, Sony, XboX, og vigtige locale platforme som Filmin, Flimmit og Universcine.

Den britiske instruktør Peter Strickland anses af The Guardian som "en central britisk filmskaber i sin generation", og denne film er blevet udvalgt til og belønnet på flere festivaler såsom Gerardmer, Locarno, Sitges og Fantasporto. Berberian Lyd Studie er blevet beskrevet som en sanselig rejse gennem lydeffekternes verden og en velsignelse for filmstuderende. Siden den havde premiere i 2012 har filmen modtaget ros fra kritikere i hele verden – bl.a. skrev Guy Lodge i Variety: "Peter Strickland’s Berberian Lyd Studie er en fint detaljeret fordybelse i en verden af billig italiensk horror, der i sidste ende måske eller måske ikke selv er en gyserfilm. En intens, drillende triumf."

Den britiske skuespiller Toby Jones spiller Gilderoy, lydingeniøren, der arbejder for det italienske gyserstudie. Han har spillet mere end hundrede forskellige roller i adskillige film og tv-serier, og han har arbejdet i vigtige filmserier som Harry Potter, Captain America og The Hunger Games.

Denne nye film kommer kort tid efter udgivelsen af den fjerde film i Storfilm-samlingens 2016-udgave fra Walk This Way. My Sweet Pepper Land, en western-inspireret fortælling om kærlighed og retfærdighed i Kurdistan, der er blevet rost af kritikere siden sin verdenspremiere i Cannes-festivalens Un Certain Regard-program i 2013. Den har været tilgængelig siden den 26. september.

30. september 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube