Walk this Way til My Sweet Pepper Land

Walk This Way udgiver den fjerde titel i sin Storfilm-samling: My Sweet Pepper Land, en westerninspireret fortælling om kærlighed og retfærdighed i Kurdistan, der blev kritikerrost ved sin premiere på Cannes-festivalens Un Certain Regard-sektion i 2013. Filmen udkommer i Tjekkiet, Finland, Italien, Norge, Slovakiet og Spanien den 26. september gennem mange af kontinentets vigtigste Video-on-Demand-platforme, såsom iTunes, Amazon, Google Play, Sony, Xbox, og vigtige lokale platforme som Filmin, Flimmit og Universciné.

My Sweet Pepper Land er blevet beskrevet som en velskrevet "dramedy" om at være marginal i et af verdens randområder. Den er blevet udvalgt til flere internationale filmfestivaler, herunder Abu Dhabi Film Festival, Caburg Romantic Film Festival og Chicago Film Festival, hvor den vandt en Guld Hugo for bedste film. Filmen fortæller en kærlighedshistorie mellem Baran (Korkmaz Arslan), en kurdisk uafhængighedskrigshelt, der arbejder i politiet i en lille dal ved grænserne til Irak, Tyrkiet og Iran; og Govend (Golshifteh Farahani), landsbyens skolelærer.

Den irakisk-kurdiske instruktør Huner Saleem vender tilbage til sin hjemegn med denne farverige film til folk, der er interesseret i den mellemøstlige livsstil. Saleem har instrueret ti film indtil videre, og han har modtaget vigtige priser på festivaler som Locarno, München, Nashville og Venedig. Filmen har i hovedrollen den iranske skuespillerinde Golshifteh Farahani, der er kendt for sine roller i Atiq Rahimis The Patience Stone, Asghar Farhadis About Elly og Jim Jarmuschs Paterson og for at være forkæmper for kvinders rettigheder i den muslimske verden.

Denne nye film kommer kort tid efter udgivelsen af den fjerde filmsamling fra Walk This Way i 2016. Comedies à la Carte er et udvalg af nogle af de sjoveste mainstream film i nyere tid, der omfatter et serie af de største publikumshits til at se med venner og familie – herunder Olivier Boroux' Mellem venner og Benjamin Wedjs Fri og afslappet - som har været tilgængelig siden 5. september.

23. september 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube