The Sleeping Voice : følelser og lidelse om to søstre i modstandsbevægelsen mod diktatur

Benito Zambranos historiske drama  The sleeping Voice (La voz dormidaportrætterer Spanien under Francos undertrykkende og diktatoriske regime. Filmen adapteret fra den eponyme roman af Dulce Chacón, som bygger sin forskning på mundtlige beretninger. Den udkommer på video on demand den 17. oktober som en del af Walk This Ways nye kollektion; Så er der krig.

The sleeping Voicefortæller historien om to søstre i 1940, da Francos tyranni var blevet absolut og alle tidligere og nuværende afvigere blev sendt i fængsel. I mange tilfælde var det første skridt til at ende foran henrettelsespelotonen efter en kortfattet retssag uden vidner eller forsvar.

Den mørkhårede andalusiske skønhed Hortensia (Inma Cuesta, der for nylig medvirkede i Julieta  af Pedro Almodóvar og Snow White af Pablo Berger), er en kraftig modstander af regimet, der er blevet sendt til et kvindefængsel for at afvente sin retssag. Hun er gravid med sin mand, en modstandsmand, der gemmer sig i bjergene, men modtager ingen særbehandling. Hendes unge søster Pepita (María León fra Carmina!og Heroes Wanted) kommer til Madrid for at besøge og være tættere på hende. Meget hurtigt bliver den frygtsomme og uerfarne Pepita sendt afsted på en farlig mission for at hjælpe Hortensia og modstandsbevægelsen.

Handlingen i The Sleeping Voiceer så medrivende, og skuespillet (herunder af María León, der vandt bedste kvindelige hovedrolle i San Sebastian og ved Goya-priserne i 2012) bevæger sig så nemt mellem drama og komedie, at publikum ikke kan undgå at blive investeret i den karakterernes skæbne – en udpræget dødbringende skæbne ...

Instruktøren forklarer; "Jeg mener, at vores borgerkrig og dens brutale konsekvenser er akut relevant i dag. At trække den grusomme undertrykkelse begået af den sejrende side frem i lyset er en måde at skabe retfærdighed for ofrene. Lige siden jeg læste romanen, har jeg følt med absolut klarhed, at dette var en usædvanlig historie. En utrolig historie fuld af sandhed og følelser. Der bugner af medfølelse og lidelse. Af had og kærlighed. 

Kilde: Cineuropa

The Sleeping Voice – trailer:

14. oktober 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube