Walk This Way erklærer krig

Efter sin tredje samling, Franske komedier præsenterer Walk This Way nu sin femte filmsamling i 2016. VOD-distributionsprogrammet, der udgiver film på platforme som iTunes, Amazon, Google Play, Filmin, Flimmit, Universciné m.fl., udgiver samlingen Så er der krig, et udvalg af spektakulære og intense krigsfilm, der foregår i Paris, Madrid og Cambodja. 

Oscar-vinderen Régis Wargnier er instruktør af Porten, en film baseret på en sand historie, der udforsker folkedrab begået af Khmer Rouge i Cambodja. To årtier efter at have knyttet en usandsynlig alliance i Pol Pots Cambodja, mødes en fransk etnolog og en tidligere Khmer Rouge-embedsmand igen, da sidstnævnte arresteres for forbrydelser mod menneskeheden. Dette franske drama blev koproduceret af den cambodjanske filmskaber Rithy Panh, og har den franske skuespiller Raphaël Personnaz og den multiprisbelønnede belgiske skuespiller Olivier Gourmet i hovedrollerne. Filmen bliver tilgængelig i Østrig, Danmark, Finland, Tyskland, Irland, Italien, Norge, Polen, Sverige og Storbritannien.

Fra Rumænien kommer Tættere på månen, en actionkomedie, der viser absurditeten i det rumænske regime i 1959. En rumænsk tidligere politimand, Max Rosenthal (Mark Strong), finder sammen med nogle gamle venner fra den jødiske modstandsbevægelse under Anden Verdenskrig til at begå et kup ved at overbevise alle på gerningsstedet, at de bare optager en film. Instruktør Nae Caranfils film er en mørk komisk fortælling med Oscar-nominerede Vera Farmiga i hovedrollen, bakket op af Harry Lloyd og Martin Hancock. Filmen bliver tilgængelig i Østrig, Belgien, Danmark, Frankrig, Tyskland, Luxembourg, Holland og Spanien.

Så er der en tysk film, der foregår i Argentina. Min tyske ven fortæller en smuk kærlighedshistorie mellem Sulamit (Celeste Cid), datter af tysk-jødisk flygtninge, og Friedrich (Max Riemelt), søn af tyske naziflygtninge. Som børn er parret nære venner og vokser op i tiden mellem Peron-regeringens fald i 1955 og årene med fængsel, tortur og død i Argentina mellem 1976 og 1984. Den tyske filmskaber Jeanine Meerapfel, hvis tidligere film har modtaget priser i Berlin, Cannes og San Sebastián, giver os en coming-of-age-kærlighedshistorie og en lektion i argentinsk historie. Filmen bliver tilgængelig i Østrig, Danmark, Finland, Frankrig, Irland, Italien, Norge, Spanien, Sverige og Storbritannien.

Endelig kommer en historie, der foregår i Madrid efter Den Spanske Borgerkrig. I The Sleeping Voice er Hortensia (Inma Cuesta) og Pepita (María León) involveret i en underjordisk guerillabevægelse. Hortensia er taget til fange og tvinges til at føde sit barn i fængsel, mens Pepita forsøger at finde en måde at hjælpe hende og guerillaen. Den Goya-belønnede filmskaber Benito Zambranos film er en hjerteskærende historie om kærlighed, tab og mod, og Leóns enestående præstation vandt hende en Sølvmusling for bedste kvindelige hovedrolle på San Sebastián Film Festival i 2012. Filmen bliver tilgængelig i Østrig, Danmark, Frankrig, Tyskland, Irland, Norge, Sverige og Storbritannien.

14. oktober 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube