Lev livet fuldt ud med Walk this Way

Efter sin femte samling, Så er der krig, præsenterer Walk This Way sin sjette og sidste filmsamling i 2016. VOD-distributionsprogrammet, der udgiver film på platforme som iTunes, Amazon, Google Play, Filmin, Flimmit, Universciné m.fl., udgiver samlingen Prisbelønnede dramaer, et udvalg af følelsesladede livshistorier, der vundet priser på alle de største filmfestivaler.

Den første film i samlingen kommer fra Polen, hvor den vandt fire priser ved Polish Film Awards. Den er instrueret af Molgorzata Szumowska, som vandt Sølvbjørnen for bedste instruktør på Berlinalen i 2015. Krop & sjæl fortæller historien om Olga, en anorektisk pige, som efter sin mors død sendes til en psykiater af hendes far. Psykiateren Anna arbejder med sit eget tab. Filmen er et drama med mørke komedieelementer, der fremkalder empati hos publikum og hjælpe os med at forstå, hvad der driver de tre hovedpersoner. Variety beskrev den som en film "hvis ejendommelige sans for humor og konkurrerende synspunkter resulterer i en næsten kubistisk kugleskør komedie". Krop & sjæl har Janusz Gajos, Maja Ostaszewska og Justyna Suwala i hovedrollerne. Det bliver tilgængelig i Finland, Irland, Norge, Sverige og Storbritannien.

Efter at være blevet udvalgt til festivaler som Berlin Film Festival, Hong Kong Film Festival og Paris Cinema kommer den georgiske film In Bloom nu til Walk This Way i den sidste samling. In Bloom er et drama instrueret af Nana Ekvtimishvili og Simon Groß og fåregår i Tbilisi i 1992. Filmen fortæller historien om Eka (Lika Babluani) og Natia (Mariam Bokeria), to piger, der lægger barndommen bag sag, da de ignorerer samfundets skikke og arbejder på at undslippe deres turbulente familieliv. Dette portræt af to teenageveninder er blevet sammenlignet med den tyrkiske succes Mustang og har fået fantastiske anmeldelser fra kritikerne i hele verden. Filmen bliver tilgængelig i Tjekkiet, Danmark, Finland, Polen, Slovakiet og Sverige.

Den tredje film fra samlingen kommer fra Østrig. I Macondo boren 11-årig tjetjensk flygtning i Wien og oplever sit liv blive forvandlet til kaos, da en ven af hans afdøde far pludselig dukker op. Filmen er instrueret af den tyske filmskaber Sudabeh Morteza og har været vist på Berlinalen, London Film Festival, Seattle Film Festival og Hong Kong Film Festival, hvor den vandt Den Gyldne Ildfugl. Macondo er blevet beskrevet af Indiewire som "et dybt, bevægende drama centreret om en enestående barnepræstation". Filmen bliver tilgængelig i Danmark, Tyskland, Italien, Spanien og Sverige.

Den næste film, De små ting, følger tre forskellige mennesker, som skal acceptere deres tidligere og nuværende valg for at hjælpe sig selv og folk omkring sig. Historien er fortalt fra flere synsvinkler, og den islandske filmskaber Baldvin Zophoniasson fokuserer på emner som moderskab, svindel, og alkoholisme. Filmen blev godt modtaget af kritikere verden over, og vandt 12 Edda Awards, Islands mest prominente filmpris. Det sociale drama er et af de største hits i de islandske biografer nogensinde og er blevet sammenlignet med den mexicanske forfatter og filmskaber Guillermo Arriagas arbejde (21 gram, Babel). Filmen bliver tilgængelig i Østrig, Belgien, Irland, Italien, Luxembourg, Holland, Polen, Spanien og Storbritannien.

I Global Player fortæller den tyske filmskaber Hannes Stöhr historien om Familien Bogenschueltz, en middelklassefamilie, der kæmper for at få succes i erhvervslivet i globaliseringstiderne. Filmen beskrives som et ironisk komediedrama og er en crowd-pleaser, der bringer menneskelighed og følelser til en verden af globale økonomiske transaktioner. Det er Stöhrs fjerde film, som fuldfører en meget interessant filmografi, han startede i 2001 med Berlin is in Germany, en komedie, der vandt publikumsprisen i Panorama-programmet på Berlinalen. Filmen bliver tilgængelig i Belgien, Danmark, Irland, Italien, Holland, Norge, Polen, Spanien og Sverige.

Harmony Lessons er den næste film i samlingen. Filmen er en thriller fra Kasakhstan, der fortæller historien om Alan (Timur Aidarbekov), en ensom teenager, der bliver mobbet på sin nye skole. Filmen blev udvalgt til og belønnet på en række festivaler, herunder Chicago Film Festival, Hongkong Film Festival, Seattle Film Festival, Tribeca Film Festival, hvor Emir Baigazin vandt prisen for bedste debutinstruktør, og Berlin Film Festival, hvor filmfotografen Aziz Zhambakiev vandt Sølvbjørnen for enestående kunstnerisk bidrag. Harmony Lessons er Baigazin første professionelle spillefilm og er den mest anerkendte film fra Kasakhstan i de seneste år. Filmen bliver tilgængelig i Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Irland, Italien, Luxembourg, Holland, Norge, Spanien og Storbritannien.

Fra Letland kommer dramaet Mother, I Love you. 12-årige Raimonds starter en spiral af løgne efter at have forsøgt at dække over en dårlig karakter i skolen, som kommer ud af kontrol. Denne coming-of-age-historie er blevet sammenlignet med François Truffauts Ung flugt for sin sandfærdighed og råhed. Efter at være blevet udvalgt til en række festivaler rundt om i verden har filmen vundet syv priser, herunder Grand Prix-prisen i Generation Kplus-programmet på Berlin Film Festival, og spillefilmprisen på Los Angles Film Festival. Instruktør Janis Nords og skuespiller Vita Varpina blev belønnet på den lettiske National Film Festival, hvor Mother, I love you blev hædret som bedste lettiske film. Filmen bliver tilgængelig i Østrig, Belgien, Danmark, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Holland, Norge, Spanien og Storbritannien.

Til at afslutte denne fornemme samling er Pigen med de ni parykker, en dramakomedie af den tyske filmskaber Marc Rothemund. For 10 år siden instruerede Rothemund Sophie Scholl, et anmelderrost historisk drama, der vandt to Sølvbjørne i Berlin i 2005. Denne gang fokuserer instruktøren på Sophie (Lisa Tomaschewsky), en ung kvinde, der finder ud af, at hun har kræft og beslutter sig for at barbere hovedet og bære ni forskellige parykker for at udtrykke sig selv og dermed forhindre sygdommen i at tage kontrol over hendes liv. Baseret på en international bestseller af Sophie Van Der Tap er Pigen med de ni parykker blevet beskrevet som en bredtfavnende crowdpleaser. Filmen bliver tilgængelig i Belgien, Danmark, Irland, Italien, Holland, Norge, Spanien, Sverige og Storbritannien.

24. november 2016, af Cineuropa

facebook

twitter

youtube