Dany Boon spiller hypokonder i Supercondriac

Komiker Dany Boon – kongen av fransk komedie – kommer til strømmetjenester! Få år etter publikumssuksessen Welcome to the Sticks (som ble sett av 20,48 millioner franskmenn i 2008, gjorde det stort internasjonalt, og fikk en italiensk nyinnspilling) og Nothing to Declare i 2010, kommer nå den fjerde langfilmen med Dany Boon. Han har står bak manus og regi, i tillegg til å inneha en av hovedrollene. Filmen er andre samarbeidsprosjekt mellom Boon og hans populære partner Kad Merad.

Handlingen i Supercondriac handler om Romain Faubert (Dany Boon), som i en alder av 40 år fortsatt er ugift og barnløs. I tillegg jobber han som fotograf for en nettbasert medisinsk ordbok, som er med på å forsterke hypokondrien som dominerer livet hans med bekymringer, nevroser og fobier om bakterier og sykdommer. Hans eneste venn – allmennlegen Dimitri Zvenka (Kad Merad) -  angrer bittert på at han har havnet så tett på den plagsomme pasienten, som han har hatt ansvar for i nesten 20 år. Han klekker ut en original plan for å kvitte seg med den slitsomme hypokonderen: hjelpe Romain finne drømmekvinnen. Som et ledd i planen inviterer han Romain med på fester, registrerer han på nett dating-sider og coacher han i forføringens kunst. Men å finne den rette personen som kan hjelpe Romain viser seg å være mer komplisert enn planlagt.

Dany Boon gjør narr av sin egen kompulsive frykt for sykdommer i filmen. Som han selv poengterer; «Hyokondri er ikke et vanlig tema for komedier siden de negative konnotasjonene sykdommen skaper fort blir utslitt. Min idé var å vise utfordringene en hypokonder har når det kommer til å knyte menneskelige relasjoner (…) Jeg ble fascinert av hvordan denne fyren kunne finne kjærligheten på tross av sine nevroser…»

I starten er fokuset i Supercondriac sykdommen, som gir den kjente komikeren muligheten til å spille klovn med sine karakteristiske ansiktsuttrykk, skriking og ablegøyer. Handlingen beveger seg videre med hovedkarakterene (Romain og Dimitri, sammen med Dimitris søster Anna, spilt av Alice Pol, og Anton Miroslav, spilt av Jean-Yves Berteloot) til den oppdiktede byen Tcherkistan (scenene herfra er spilt inn i Ungarn). Her innser Romain gjennom en rekke action-sekvenser at hans hypokondri er en bagatell til sammenligning med livets virkelige utfordringer.

Distribuert til mer enn 8000 kinoer i februar 2014, trakk Supercondriac 1.7 millioner publikum på fem dager. Filmen ble dermed den mest besøkte franske filmen siden 2011 og filmskaperens forrige film, Nothing to Declare. Walk this Way-filmen fikk andreplass som mest sette franske film i 2014, med 5.2 millioner besøkende – bak Serial (Bad) Weddingsav Philippe de Chauveron og foran Luc Bessons Lucy – og var den niende mest sette franske filmen internasjonalt samme år.

Litt over ett og et halvt år etter lansering på franske kinoer vil denne lattervekkende familiefilmen på 107 minutter bli tilgjengelig i Danmark, Sverige, Norge, Storbritannia, Irland, Tsjekkia, Slovakia og Finland fra 1. september 2015 som en del av samlingen ni Franske komedier.

7. september 2015, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube