Pop Redemption: Death metal og «tredveårs-krisen»

Portugisiske innvandrere, hypokondri, byliv, barndommens gleder… De ni filmene som løftes fram i Walk this Ways serie med franske komedier inneholder temaer like varierte som situasjonene er komiske. Som en blanding mellom en film om vennskap, en road movie, en landlig komedie og en musikal som slites mellom thrash metal og blomster-pop, med et klart vink til Beatles, kan heller ikke Pop Redemption, Martin Le Galls første langfilm, sies å være unntaket fra regelen.

Fortellingen, skrevet av Mark Eacersall, Alexandre Astier og Le Gall, dreier rundt fire barndomsvenner: Alex, JP, Pascal og Erik er the Dead MaKabés (Døde Kropper), som hver sommer spiller et par konserter på festivaler i Europas bakevje. Denne sommeren blir de oppringt av Hellfest (en av Europas viktigste heavy metal-festivaler og den første av sitt slag i Frankrike) i siste liten, etter en avlysning. Men det de har drømt om hele livet truer med å bli et mareritt: Tre av de fire vennene, midt i «tredveårs-kriser», vil heller tilbringe sin tid med koner og barn enn med dette forfalne rockebandet. Og ikke bare det, etter at en nattklubbsjef dør ved et uhell må de fire vennene holde lav profil… og gi seg ut som medlemmer av et psykedelisk pop-band, den musikksjangeren de virkelig avskyr, på en fornuftsstridig jordbærfestival i Sørvest-Frankrike… Kan det være at de er på vei mot frelse gjennom pop?

I castingen av filmen har regissøren satt sammen/bragt sammen/samlet/spleiset/ den særegne sangeren Julien Doré, vinner av TV-sangkonkurransen The New Star (se fremføringen som han vant med her), Grégory Gadebois (vinner av César-prisen for mest lovende skuespiller i 2012 for Angel and Tony), komikeren Jonathan Cohen, Yacine Belhousse (TV-seriene Bref og Les Invincibles), Audrey Fleurot (De Urørlige), Alexandre Astier (manusforfatter-skuespiller-regissør i den obligatoriske franske TV-serien Kaamelott) og Delia Espinat-Dief.

Musikken, et vesentlig element i Pop Redemption, er skrevet av Franck Lebon og duoen Steeve Petit og Karim Attoumane, kjent fra Zuul FX, et av de viktigste bandene på den franske heavy metal-scenen. Duoen hjalp også skuespillerne med å gå inn i karakter som infernalsk «metalhode». Deler av filmingen fant sted på location på Hellfest, foran 17 000 publikummere, rett etter settet til Guns N'Roses.

Etter kinopremieren i Frankrike sommeren 2013, og visninger på Festival International du film d'Aubagne i 2013 og Festival International du Film de Comédie de l'Alpe d'Huez samme år, kommer Pop Redemption til å rocke videre i ikke mindre enn 12 land fra 1. september: Danmark, Sverige, Storbritannia, Italia, Norge, Irland, Polen, Tyrkia, Tsjekkia, Slovakia, Finland og Ungarn.

22. september 2015, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube