The Dandelions: Det er ikke lett å være barn!

The Dandelions er den franske regissøren Carine Tardieus andre langfilm (som debuterte i 2007 med In Mom’s Head), og er tilgjengelig på strømmetjenester fra og med 1. september.

Historien er en adaptasjon fra boken og den grafiske novellen ved samme navn av Raphaële Moussafi (som også medvirket på manus). Handlingen følger eventyrene til Rachel Gladstein, en liten jente på ni år på 80-tallet, som sover fullt påkledd og med sekken på. En barnepsykiater (Isabelle Rossellini, Late Bloomers) undersøker barnets daglige rutine, livet hennes, hennes bekymringer og alle ting som skremmer henne i en større eller mindre grad.

Agnès Jaoui (Under the Rainbow, The Sweet Escape) og Denis Podalydès (Granny’s Funeral, Camille Rewinds) spiller de sjarmerende, men kvelende foreldrene til den lille jenta, Judith Magre spiller hennes syke bestemor, som hun deler soverom med, og Isabelle Carré (Musical Chairs, Romantics Anonymous) spiller alenemoren til hennes beste venn, Juliette (Anna Lemarchand, som nylig spilte i familiekomediene Daddy or Mommy og Qui c’est les plus forts).

«Vi var de samme engstelige små jentene (som Rachel), klemt mellom foreldre som på tross av at de ønsket det beste for oss, gjorde det motsatte,» forteller regissør Tardieu. The Dandelions er en nostalgisk fremkallelse av regissørens egne minner fra 80-tallet, hvor lek med Barbie-dokker og lignende var tidens Facebook, mote ikke var like viktig, og barndommen mer bekymringsfri.

The Dandelions er en fantastisk familiefilm med store rolleprestasjoner. Den hadde premiere på franske kinoer sommeren 2012, og er for tiden tilgjengelig i samlingen Franske komedier i Danmark, Norge, Sverige, Italia, Storbritannia, Irland, Polen, Østerrike, Slovakia og Finland.

28. september 2015, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube