Nord-Europa kommer til strømmetjeneste gjennom Walk this Way

Etter våre serier med Thrillere, Uventede Kjærlighetshistorier, Storfilmer, Dokumentarer fra hele verden og Franske komedier, kommer nå en samling med fem sterke Skandinaviske Filmer, tilgjengelig på strømmetjeneste fra mandag 23. november,  en solid avslutning på sesongen til Walk this Way.

En av Finlands største kassasuksesser, 21 Ways to Ruin a Marriage (2013) av Johanna Vuoksenmaa, vil være tilgjengelig på nett i Spania, Danmark, Italia, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Belgia, Irland, Nederland, Tyrkia og Østerrike. «Skilsmisse er en naturlig og sannsynlig følge av å forelske seg», mener Sanna (Armi Toivanen), heltinnen i denne ukonvensjonelle romantiske komedien. Mes hun arbeider på med en sosiologisk studie oppdager hun at det er 21 måter man kan ødelegge et ekteskap, og det holder som grunn til å være overbevist om at å forelske seg er idioti. Men, når (Riku Nieminen) gjør sitt inntog i livet hennes, må hun muligens tenke seg om en gang til…

Den svensk-finske samproduksjonen Open Up to Me (2013) av Simo Halinen tar for seg kjønnsidentitet i fortellingen om Maarit (Leea Klemola), en vakker kvinne og mor – som pleide å være mann. Når hun forelsker seg i fotballtreneren Sami (Peter Franzén), blir ale tvunget til å se på sine egne fordommer og ta ansvar for egne valg. Dette psykologiske dramaet vil være tilgjengelig om kort tid i Norge, Sverige, Italia, Frankrike, Tyskland, Belgia, Irland, Tyrkia, Østerrike og Ungarn.

Kong Curling (2013)av norske Ole Endresen er en komedie om den olympiske grenen curling. Truls Paulsen (Atle Antonsen) er en tidligere curlinghelt med en karriere som strandet på grunn av hans tvangsnevroser. Når han får vite at hans forhenværende trener er syk og behøver en kostbar operasjon begynner han å trene igjen for å forsøke seg på et nasjonalt mesterskap med en stor pengepott til vinneren. Den fordums curling-kongens oppturer og nedturer kan sees i Spania, Italia, Storbritannia, Belgia, Irland, Nederland, Polen og Tyrkia.

Få med deg fortellingen om John (Lee Ingleby), en akademiker som bestemmer seg for å vrake hele sin tilværelse når kjæresten forlater ham, i Dommeren (2013) av Kadri Kõusaar, en samproduksjon mellom Storbritannia, Sverige og Estland, som vil være tilgjengelig i Danmark, Norge, Italia, Frankrike, Storbritannia, Belgia, Irland, Nederland og Tyrkia. John, som har full tiltro til sosialdarwinismens teorier, drar av sted med datteren Ronja (Lina Leandersson) for å prøve ut og sette teoriens doktriner og dogmer ut i livet.

Sist men ikke minst: Gloriously Wasted av Lauri Maijala, basert på den suksessrike bokserien av Juha Vuorinen, er en slags finsk The Hangover. Alkoholikeren Juha Berg nyter sin fylle-livsstil, bestående av sex, vold og adrenalin. Når han forelsker seg i lederen av Anonyme Alkoholikere må han revurdere hele livet sitt… Komedien vil være tilgjengelig i Spania, Italia, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Belgia, Irland, Nederland, Tyrkia, Luxembourg og Østerrike.

23. november 2015, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube