Åtte europeiske skrekkfilmer som får deg til å grøsse

Rat King av Petri Kotwica, 2012

Med Rat King, tilgjengelig på strømmetjeneste fra 4. april (Men on the Edge-serien), byr Petri Kotwica på en thriller som snedig spleiser den virtuelle og den virkelige verden. Filmen følger Juri en gutt som er blitt avhengig av nettspill. Etter å ha vært sammen med Niki, en venn han møtte på nettet,  oppdager han en merkelig tatovering på armen sin, og når han legger den in i et søk snubler han over et dystert spill …som han straks blir helt fengslet av. 

Den Ridende Virvel av Peter Strickland, 2012

Berberian Sound er et av Italias mest grumsete studioer, som spesialiserer seg på å lage lydspor til de blodigeste grøsserne. Gilderoy, en britisk lydmann, hyres av en skrekkfilm-mester, men oppdager at han har havnet i et fiendtlig miljø. Gilderoy forviller seg inn i en bisarr runddans av akustisk og personlig kaos. Denne andre langfilmen av den britiske regissøren slippes på strømmetjeneste 4. october (Films Premium-serien).

La den rette komme inn av Tomas Alfredson, 2008

I filmatiseringen av John Ajvide Lindqvists bestselger, La den rette komme inn, følger vi den romantiske og skyggefulle kjærlighetshistorien til en gutt som er opphengt i makabre fortellinger og en søt men blodtørstig vampyr. Filmen, som var en stor kinosuksess, er en blanding av samfunnsmetafor, mystisk eventyr og den rene underholdning skrekkfilmer byr på.

Forsvunnet av Mattias Olsson og Henrik JP Åkesson, 2011

I Forsvunnet, nok en film i denne sjangeren som blir å se i Men on the Edge fra 4. april, følger vi en kvinne som bestemmer seg for å reise fra alt og bosette seg i Nord-Sverige. Turen utvikler seg til et mareritt når hun kidnappes: en mann holder henne fanget i en kjeller midt i skogen, og hun har bare seg selv å ty til for å komme seg ut av elendighet hun befinner seg i.

Goodnight Mommy av Severin Fiala og Veronika Franz, 2015

Midt på sommeren i et hus på landet går to små tvilling gutter og venter på at mor skal komme hjem tilbake. Når hun kommer hjem, med ansiktet dekket av bandasjer etter en operasjon, er ikke guttene overbevist om at det virkelig er henne… Goodnight Mommy satte første gang ut publikum ved filmfestivalen i Venezia, før den har fortsatt å sette skrekken i festivalgjengere verden over.

The Horde av Yannick Dahan og Benjamin Rocher, 2009

The Horde, som første gang ble vist på forhåndsvisning på filmfestivalen i Venezia i 2009, setter gangstere og deres uvenner i politiet opp mot en gjeng blodtørstige zombier i en av Paris' grimme forsteder.  

Citadel av Ciaran Foy, 2013

Tommy, en far som utviklet angst for å oppholde seg utenfor hjemmets vegger etter at kona ble slaktet ned, slår seg sammen med en prest for å redde datteren ut av klørne til en gjeng voldelige ungdommer i nabolaget. For å vrenge seg løs fra sin egen angst må Tommy konfrontere sine demoner og dra tilbake til stedet han frykter mest. Regissøren spiller etter skrekkfilmens spilleregler i denne første langfilmen, som allerede er tilgjengelig på strømmetjeneste her.

REC av Jaume Balagueró og Paco Plaza, 2007-2014

Disse skrekkfilmene, som allerede regnes som klassikere i den spanske filmindustrien, utspiller seg i et bygg som har en selsom besmittelse …ikke anbefalt for dem med dårlige nerver! 

1. april 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube