Island på syv spillefilmer

Island, på grensen mot polarsirkelen, er et fantastisk land å utforske ikke bare for turister og oppdagelsesreisende …men også for filmelskere. For å markere det kommende slippet på strømmetjeneste av Brave Men's Blood og Life in a Fishbowl i en rekke europeiske land, kaster Walk This Way et tilbakeblikk på syv islandske spillefilmer man ikke vil gå glipp av.

Brave Men’s Blood av Olaf de Fleur Johannesson, 2015

Fast bestemt på å felle et av Islands største kriminelle nettverk, begynner Hannes (Darri Ingolfsson, sett i Dexter og Last Resort), lederen for Reykjavik-politiets avdeling for internsaker, etterforskningen på en av sine politibetjenter, som et tidligere kriminell overhode har beskyldt for å være spesielt korrupt. Hannes staker ut en kurs som altså er så farlig det er mulig å være…   Denne Islandsk-franske samproduksjonen blir tilgjengelig fra 4. april som en del av strømmetjeneste-serien Men on the Edge. For mer informasjon. les her.

Stabukker av Grímur Hákonarson, 2015

Filmen Stabukker, som hadde premiere i Un Certain Regard-programmet ved Cannes festivalen i  2015 og var storvinner ved Islands nasjonale filmpris Edda i 2016, forteller historien om to brødre i en avsides dal i Island, som etter å ikke ha vært på talefot i 40 år blir tvunget til å samarbeide for å redde det kjæreste de eier, geitebukkene sine.

101 Reykjavík av Baltasar Kormákur, 2000

Baltasar Kormákur har fått bred heder og anerkjennelse takket være 101 Reykjavik, som viste Hlynurs fortelling på lerretet: en arbeidsløs mann i  30-åra som fremdeles bor hjemme hos mor og hooker med hennes venninne Lola (Victoria Abril). Den feterte regissøren produserte nylig 2 Guns, med Denzel Washington og Mark Wahlberg på rollelisten, og også spenningsfilmen Everest med Jake Gyllenhaal.

Life in a Fishbowl av Baldvin Z, 2014

Som en del av Award Winning Dramas-serien, vil Life in a Fishbowl  være tilgjengelig på strømmetjeneste fra 28. november. Denne følsomme filmen forteller tre sammenvevde historier og finner sted i den islandske hovedstaden i 2006. For mer informasjon, se her.

Ildfjell av Rúnar Rúnarsson, 2011

Rúnar Rúnarssons første langfilm, Ildfjell, som ble presentert under Quinzaine des Réalisateurs ved Cannes festivalen i 2011, følger en 67-årig mann i det han når pensjonsalderen og endelig blir voksen. Regissørens siste film, Sparrows, ble presentert i hovedprogrammet ved filmfestivalen i San Sebastián i 2015.

Virgin Mountain av Dagur Kári, 2015

Denne spillefilmen, som hadde premiere ved Berlin festivalen i 2015, forteller historien om 43 år gamle Fusi som fremdeles bor hjemme hos mor. Alle dager følger det samme dødelig ensformige mønsteret, til den livlige Alma og den purunge Hera plutselig stormer inn i livet hans og rister i rutinene til denne gamle ungkaren.

En annen veg av Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, 2011

Hafsteinn Gunnar Sigurðsson skildrer dagliglivet til to ansatte i det islandske veivesenet i 1980-årene, der de tilbringer sommeren med å male striper på de svingete veiene som strekker seg mot horisonten. En amerikansk versjon, Prince of Texas, av David Gordon Green, ble  produsert i 2013.

1. april 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube