Spennende filmtitler av fem filmskaper-brødre

Auguste og Louis Lumière - Frankrike

Lumière-brødrene -  Auguste og Louis - spilte en grunnleggende rolle i film- og fotografihistorien. En nyrestaurert og kommentert versjon av hundre av deres kortfilmer, som teller blant verdens første levende bilder, ble nylig utgitt og kommer til å være med i vår serie 15 europeiske dokumentarer du ikke vil gå glipp av

Jean-Pierre og Luc Dardenne - Belgia

De belgiske brødrene Jean-Pierre og Luc Dardenne, kjent for sine sosiale drama, har mottatt Gullpalmen i Cannes hele to ganger, forRosetta i 1999, og forBarnet, i 2005. Deres tiende langfilm, The Unknown Girl, er for tiden i postproduksjon.

Arnaud og Jean-Marie Larrieu - Frankrike

I Love is the Perfect Crime, tilgjengelig på strømmetjeneste fra 4. april som en del av Men on the Edge-serien, følger Larrieu-brødrene Marc (Mathieu Amalric), en litteraturprofessor ved universitetet som har rykte på seg for å innlede forhold med sine kvinnelige studenter. Et par dager etter at en av de mest begavede av disse studentene, hans nyeste erobring, møter han Anna (Maïwenn), som prøver å finne ut mer om sin savnede stedatteren

Blant andre filmer i disse to regissørenes filmografi må nevnes 21 nights with Pattie, og Å male eller elske, som var med i konkurransen i Cannes, i 2005.

Vittorio og Paolo Taviani - Italia

Brødrene Vittorio og Paolo Taviani, henholdsvis 86 og 84 år gamle, er et velkjent italiensk regissør/manusforfatter-par. Padre padrone vant Gullpalmen i Cannes i 1977, og San Lorenzonatten mottok Juryens Grand Prix i 1982. I 2012 mottok dokudramaet Caesar må dø Gullbjørnen for beste film ved Berlinalen. Deres nyeste spillefilm, Wondrous Boccaccio, er basert på fortellinger fra Boccaccios Dekameronen.

Joel og Ethan Coen – USA

Cannes Film Festival jury presidents in 2015, Joel og Ethan Cohen, som ledet Cannes juryen i 2015, er et par særdeles begavede og berømte amerikanske filmskapere, to tusenkunstnere som ikke bare regisserer, men også er manusforfattere, produsenter og filmklippere. Blant deres viktigste filmer regnes Fargo fra 1996, The Big Lebowski fra 1998, O’Brother, Where Art Thou? fra 2000, No Country for Old Men fra 2007, Burn After Reading fra 2008 og Inside Llewyn Davis fra 2013. Deres nyeste spillefilm, Hail, Caesar!, åpnet Den internasjonale filmfestivalen i Berlin 2016.

Andy og Lana Wachowski – USA

Den amerikanske regissørduoen Andy og Lana Wachowski regisserte  Matrix-trilogien, og i senere tid, Cloud Atlas og Jupiter  Ascending. Wachowski-brødrene er nå kjent som Wachowskiene, etter Larrys kjønnsskifte til Lana.

1. april 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube