Walk This Way – med Den usynlige gutten

Walk This Way slipper den første tittelen i sin nye Premium Films-antologi: en nyskapende og frisk, og dessuten kritikerrost, tilnærming til superheltsjangeren. Den italienske filmskaperen Gabriele Salvatores' Den usynlige gutten, lander 11. april i Østerrike, Belgia, Danmark, Irland, Nederland, Norge, Spania, Sverige og Storbritannia, på mange av kontinentets filmstrømmetjenester, som iTunes, Amazon, Google Play, Sony,   og viktige lokale plattformer som Filmin, Filmmit og Universciné.

Den usynlige gutten, en av de mest enestående italienske filmene i 2014, var et vendepunkt i italiensk film; den viste at en så kommersiell filmsjanger som superheltfilmer kan settes sammen med/ kombineres med art house til i en ny, fascinerende opplevelse/. Filmen følger Michele (Ludovico Girardello), en 13 år gammel gutt som bor i en rolig by ved sjøen med moren sin (den italienske stjernen Valeria Golino), sliter med å hverken være populær, atletisk eller spesielt fremragende på skolen – og ønsker bare å bli sett av klassekameraten Stella (Noa Zatta), hans drømmejente. Men han føler seg usynlig rundt henne. Helt til han, en skjebnesvanger kveld, på en utkledningsfest, oppdager at han faktisk besitter evnen til å gjøre seg usynlig. Denne oppdagelsen fører til at han får greie på at familiebakgrunnen ikke er helt som han har trodd, at hans dagligdagse rutiner kan bli til hans livs eventyr, og at han, til syvende og sist, er en superhelt. 

Formålet til Gabriele Salvatores – kjent for den Oscar-vinnende komedien fra 2. verdenskrig Jeg elsker soldater (1991), cyberpunk science fictionen Nirvana (1997) og kriminaldramaet Siberian Education (2013) – er nok en gang å leke med sjangrer for å meisle ut en effektiv, familievennlig publikumsfavoritt. «Den usynlige gutten er en fortelling om superkrefter og science fiction, men også tenåringsproblemer, familiebånd, den første kjærligheten og mobbing på skolen. Hverken produksjonsbudsjettet eller filmens egen struktur kan eller vil forsøke å etterligne store amerikanske superhektfilmer; i stedet forsøkes det å utskisse en ny (europeisk?) retning innen sjangeren,» sier Cineuropas Camillo de Marco.

Filmen følger tett på lanseringen av den første samlingen i 2016 utgaven av Walk This Way, Men on the Edge, en smart og fengslende utvalg av åtte av de mest kritikerroste thrillerne og film noirs de siste årene – deriblant Mathieu Delaportes Mannen fra ingensteds (Somebody from Nowhere eller Un illustre inconnu), Olaf de Fleur JohannessonCorruption 2 – Brave Men’s Blood (Borgríki 2) og Thomas Arslans Gull – som har vært tilgjengelige siden 4. april.

Følg med for kommende titler i Premium Films!

8. april 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube