Things we do for love, en Finsk kjærlighetshistorie

Regissøren Matti Ijäs gir oss på den nordiske versjonen av en uventet kjærlighetshistorie med Things we do for love. I sin 32. film, som vil være tilgjengelig på strømmetjeneste fra 27. juni i Walk this Ways Uventede kjærlighetshistorier-samling, spør en av Finlands yndlingsregissører: Hvor mye er vi egentlig villige til å gjøre for kjærlighetens skyld?

Vaarala (Sampo Sarkola) er en romantisk, sjenert og ensom fotograf, selve bildet på det som er hans egen kunstneriske spesialitet: fotografier av tomme parkbenker på den avsidesliggende og ubesudlede finske landsbygda. Vaarala er stadig på veien, med parkbenken lastet bakpå pickupen, på jakt etter fine pletter og på utforskning av forskjellige regioner, både natt og dag. I blant må han løse praktiske problemer, for eksempel når kjøretøyet hans synker ned i en hengemyr.

En av fotosessionene varer lengre enn planlagt når Vaarala – helt uventet – møter og forelsker seg, på sitt eget vis, i den temperamentsfulle og impulsive Ansa (spilt av Krista Kosonen  som nylig vant Jussi-prisen som Beste kvinnelige skuespiller for Antti Jokinens The Midwife). Men Vaaralas kjærlighet settes på prøve av Ansas eks-mann, hennes datter, svigerbror, og av pengetrøbbel.

Dette er en fortelling full av uventede krumspring og tørr humor, med livfulle og troverdige karakterer og enestående fotografering av Finland på sommerstid så vel som om vinteren. Things we do for love har i seg alle egenskapene som gjør Matti Ijäs så kjær for finnene – og den kommer også til å bergta publikum i Østerrike, Belgia, Frankrike, Irland, Italia, Luxembourg, Spania og Storbritannia.

24. juni 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube