5 Uventede lesbiske kjærlighetshistorier

Hvem vi elsker er en del av hvem vi er- her er en liste over våre topp fem filmer som utforsker begjær, ømhet og ubetinget kjærlighet mellom to kvinner.

Kyss mig av Alexandra-Therese Keining (2011 – Sverige)

Tilgjengelig på strømmetjeneste fra 27. juni som en del av Uventede kjærlighetshistorier-samlingen

Kyss mig er et svensk drama som følger Mia og Frida, egge i tredveårene, som møter hverandre for første gang på deres foreldres forlovelsesselskap. Mia skal snart gifte seg med sin mannlige kjæreste, men ettersom hun blir kjent med Frida begynner sterke følelser å utvikle seg mellom de to. En vakker og elegant kjærlighetshistorie som utforsker utroskap og homoseksualitet på en uvanlig og fengslende måte, understøttet av svært sterke rolletolkninger av Ruth Vega Fernandez and Liv Mjönes

Carol av Todd Haynes (2015 – USA, Storbritannia)

Den Oscar-nominerte filmen Carol har brakt mangfoldet kinogjengere lenge har etterspurt opp på den internasjonale scenen. Med fantastiske rolletolkninger av Oscar-vinner Cate Blanchett og Rooney Mara (Beste kvinnelige skuespiller ved Cannes-festivalen i 2015), utspiller denne filmen seg i New York på 50-tallet, der en jente som arbeider i et varemagasin på Manhattan og drømmer om et mer rikt liv møter og forelsker seg i Carol Aird, en betagende kvinne som er fanget i et bristende ekteskap.

Blå er den varmeste fargen av Abdellatif Kechiche (2013 – Frankrike, Belgia, Spania)

Vinneren av Gullpalmen i 2013, Blå er den varmeste fargen, er en øm kjærlighetshistorie om seksuell oppvåkning i ungdomstiden. Alle Adeles ideer om kjærlighet snus på hodet når hun møter Emma, en ung kvinne med blått hår, som lar henne oppdage begjæret og utfolde seg både som kvinne og som voksen. Flmen, som er fritt bygget på en tegneserie, skilter med den internasjonalt anerkjente franske skuespilleren Léa Seydoux sammen med nykommeren Adèle Exarchopoulos i hovedrollene.

How to Disappear Completely av Przemysław Wojcieszek (2014 – Polen)

Et tilfeldig møte på t-banen i Berlin fører til et one-night stand. Denne polske filmen vender seg bort fra klassisk narrativ, og bergtar med en mørk og drømmeaktig historiefortelling som omfavner tilskueren med dens mystikk og med karakterenes kompleksitet. Musikken står i fokus i filmen, selv tittelen er en referanse til en sang av Radiohead. 

Two Mothers av Anne Zohra Berrached (2014 – Tyskland)

Anne Zohra Berracheds første spillefilm, Two Mothers, tar for seg kjærlighet og graviditet, i det den følger livet til to kvinner som møter sosiale og rettslige problemer når de ønsker å få et barn som gift, lesbisk par. De konfronteres med svært høye gebyrer, sosial stigma og utfordringen i å holde motet oppe i en stadig kamp. Filmen vant FGYO Dialogue in Perspective-prisen ved Berlinalen i 2013.

24. juni 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube