Walk This Way anbefaler 9 filmer med europeiske kvinnelige Shooting Star-skuespillere

European Shooting Stars er et unikt pan-europeisk initiativ organisert av European Film Promotion, som retter søkelyset mot Europas ypperste unge skuespillere. Her er vår topp ni-liste over filmer med kvinnelige Shooting Star- skuespillere opp gjennom årene:

Bliss av Dorris Dörrie (2012, Tyskland), med Alba Rohrwacher

Tilgjengelig på strømmetjeneste fra 27. juni som en del av Uventede kjærlighetshistorier-samlingen

Denne filmen skildrer det traumatiske livet til Irina, som etter å ha blitt voldtatt flykter til Tyskland og begynner å arbeide ulovlig som prostituert. Hun finner lykken når hun forelsker seg i Kalle, men deres forhold settes snart på prøve. Bliss er en moderne kjærlighetsfortelling satt til Berlins underverden. Rollen som Irina spilles av den prisbelønnede italienske skuespilleren Alba Rohrwacher, Shooting Star i 2009, kjent for sine roller i Hungry Hearts, The Wonders og Sworn Virgin.

Black av Adil El Arbi, Bilall Fallah (2015, Belgia, Frankrike), med Martha Canga Antonio

Black handler om 15 år gamle Mavela, som forelsker seg i Marwan, et karismatisk gjengmedlem i en rivaliserende gjeng. Det unge paret blir nødt til å gjøre det vanskelige valget mellom lojalitet til gjengen og sin kjærlighet. Mavela spilles av Martha Canga Antonio, Shooting Star i 2016 ­– en slående debutrolle for denne unge belgiske skuespilleren.

Life in a Fishbowl av Baldvin Zophoníasson (2014, Island, Finnland, Tsjekkia, Sverige), med Hera Hilmar

Tilgjengelig på strømmetjeneste fra 28. november som en del av serien Prisvinnende Fortellinger.

Life in a Fishbowl presenterer tre sammenvevde fortellinger, med karakterer hvis fremtoning forandres drastisk i løpet av filmen. Filmen. som ble plukket ut som Islands Oscar-kandidat som beste fremmedspråklige film, har med Hera Hilmar i en hovedrolle som en alenemor som arbeider som prostituert. Hilmar, Shooting Star i 2015, ble utmerket med Special mention ved Zurich Film festival i 2014 for rolletolkningen.

The High Sun av Dalibor Matanić (2015, Kroatia, Serbia, Slovenia), med Tihana Lazović

The High Sun forteller tre forskjellige kjærlighetshistorier som utspiller seg over tre årtier i to nabolandsbyer i Balkan, som bærer byrden av en lang historie med etnisk hat. The High Sun, en film om nasjonal stolthet og forbudt kjærlighet, mottok Juryens pris ved Un Certain Regard-programmet i Cannes, og har den usedvanlig talentfulle kroatiske skuespilleren Tihana Lazovic, Shooting Star i 2016, i en av hovedrollene.

Love is the Perfect Crime av Arnaud Larrieu, Jean-Marie Larrieu (2013, Frankrike, Nederland), med Sara Forestier

Tilgjengelig på strømmetjeneste nå som en del av Menn på kanten-samlingen

Love is the Perfect Crime som ble nominert til Crystal Arrow ved Les Arcs European Film Festival i 2013, handler om en professor ved universitetet som har rykte på seg for å innlede affærer med sine kvinnelige studenter. Ting begynner å bli kompliserte når en av hans flammer fordufter. Filmen skilter med Shooting Star fra 2005 og César-vinner Sara Forestier i en hovedrolle.

The Wait av Piero Messina (2015, Italia, Frankrike), med Lou de Laâge

The Wait, som hadde premiere i konkurransen ved filmfestivalen i Venezia i 2015, følger en mor som uventet møter sin sønns forlovede og blir kjent med henne mens hun venter på at sønnen skal komme. Med Juliette Binoche som motspiller glitrer en av Frankrikes mest lovende skuespillere, Lou de Laâge, Shooting Star i 2016.

Gull av Thomas Arslan (2013, Tyskland, Canada), med Nina Hoss

Tilgjengelig på strømmetjeneste siden 4. april, Menn på kanten-samlingen

Gull (Gold) er satt til Canada sommeren 1898 og er fortellingen om en gruppe tyske nybyggere som reiser ot det høyeste nord, i håp om å lage seg en formue i de nylig oppdagede gullforekomstene i Dawson. Filmen har Nina Hoss i en hovedrolle, en Shooting Star i 2000, som gjennom de siste 16 år har mottatt tallrike utmerkelser og nominasjoner, deriblant en Sølvbjørn og Toronto Film Critics' Association Award.

Summer of Sangaile av Alanté Kavaïté (2015, Litauen, Frankrike, Nederland)

Filmen følger søttenåringen Sangaile en sommer hun møter og forelsker seg i Auste, en lokal jente på samme alder som, i motsetning til Sangaile, lever livet til fulle med kreativitet og mot. Auste spilles av litauiske Aiste Dirziute, Shooting Star i 2015.

Nena av Saskia Diesing (2015, Nederland, Tyskland), med Abbey Hoes

Filmen følger Nena, en tenåring med særegen stil, i det hun tar seg av sin funksjonshemmede far og oppdager kjærligheten for første gang. En utrolig rolletolkning av den unge nederlandske skuespilleren Abbey Hoes, Shooting Star i 2015 og vinner av the Netherlands Film Festival pris for Beste kvinnelige skuespiller i 2014.

24. juni 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube