Nytolkning av kjærligheten med Walk This Way

Etter den første samlingen, Menn på kanten, og den andre samlingen, Dokumentarer fra hele verden, presenterer Walk This Way sin tredje antologi av filmer i 2016. Distribusjonsprogrammet for strømmetjenester, som bringer/fører filmer til plattformer som i Tunes, Amazon, Google Play, Filmin, Flimmit, Universciné med fler, slipper en herlig rekke av Unexpected Love Stories – filmer som nytolker den romantiske kjærligheten på nytt og friskt vis.

Den siste filmen fra en av de mest personlige filmskaperne i italiensk film, Ferzan Ozpetek, gir tilskueren en advarsel i tittelen: Fest sikkerhetsbeltet (Fasten Your Seatbelts) . Fortellingen følger Elena (Kasia Smutniak) og Antonio (Francesco Arca), to ulykksalige elskede som ikke har noe felles (forskjellige personligheter, livsvalg, sosiale kretser), bortsett fra en ting: de er begge instinktivt tiltrukket av hverandre. Ozpeteks film er en moderne romantisk komedie om seksualitet og kjærlighet full av sexy folk… og sexy fortellerkunst. Filmen vil være tilgjengelig i Østerrike, Belgia, Danmark, Finland, Tyskland, Irland, Nederland, Norge, Spania, Sverige og Storbritannia.

Fra et kaldere land, lenger nord, nemlig Finland, kommer Things We Do For Love. Matti Ijäs’ film er en svært nordisk kjærlighetshistorie, krydret med beklemte situasjoner, fantasifull nakenhet og humor med steinansikt, om romansen mellom Vaarala (Sampo Sarkola) og Ansa (Kristi Kosonen). Den første er en tilknappet romantisk fotograf som tar bilder av tomme parkbenker, den andre en kvinne med tilbøyelighet til det spontane og uberegnelige – sammen forsøker de å overvinne sine problemer som samfunnets utstøtte. Filmen vil være tilgjengelig i Østerrike, Belgia, Frankrike, Irland, Italia, Luxemburg, Spania og Storbritannia.

Skandinaver graver ennå dypere i romantikkens verden med Kyss mig [With Evey Heartbeat], den kritikerroste filmen av Alexandre-Thérèse Keining som for tiden gjør festivalrunden med sin siste film, Girls Lost. Utroskap, heteroseksualitet og homoseksualitet kommer sammen på sjarmerende vis når en ung, forlovet kvinne plutselig befinner seg i et forhold med sin stemors lesbiske datter. Filmen, med Ruth Vega Fernandez, Liv Mjönes og Krister Henriksson i rollene, vil være tilgjengelig i Tsjekkia, Ungarn, Italia, Portugal og Slovakia.

Sverige setter også scenen for kjærlighetshistorien mellom Ida (Anna Åström) og Krister (Gustaf Skarsgård), som regissøren Mani Maserrat Agah dykker oss ned i med Us, skildringen av forholdet mellom to mennesker som er intenst forelsket i hverandre, fanget i en spiral av lidenskap og mishandling, og som ender opp ved et vanskelig veivalg når deres kompliserte situasjon får katastrofale konsekvenser.

Endelig en tøtsj tysk romantikk Doris Dörries Bliss. To unge mennesker i Berlin, en flyktning (Alba Rohrwacher, den heteste unge skuespilleren i Italia for tiden, og allerede veletablert i resten av Europa) og en hjemløs ramp (Vinzenz Kiefer) danner en uventet forbindelse. Dörrie, som regisserte den prisbelønnede Cherry Blossoms, gir oss en varm og oppriktig skildring av kjærlighet i Berlins underverden Publikum i Belgia, Frankrike, Irland, Italia, Nederland, Spania, Sverige og Storbritannia får muligheten til å se denne filmen.

Kommende samlinger kunngjøres snart!

25. juni 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube