Vi (Us): Når lidenskap går for langt

Enda en nordisk kjærlighetshistorie med uante/uforutsette følger er tilgjengelig fra 27. juni på strømmetjeneste: Us (Vi), den andre spillefilmen av den iranskfødte svenske regissøren Mani Maserrat, skrevet av den svenske regissøren, manusforfatteren og produsenten Jens Jonsson (Snabba Cash 3 – Livet Deluxe, Kungen av Ping Pong).

Vi følger forholdet mellom Krister og Ida, to lærere som forelsker seg hodestups i hverandre, med kvikke og lykkelige innledninger, fra deres første møte til de flytter sammen, gjennom en rekke seksuelle møter og yrkesrelatert bistand som de gir hverandre. Men Krister viser seg å være prekende, possessiv, dominerende og sjalu, mens Ida er usikker på seg selv, lettpåvirkelig og en løgner. Deres romantiske og lidenskapelige kjærlighetshistorie vil, sakte emn sikkert, bli til en krig i manipulasjon, og emosjonell og seksuell ydmykelse,  med et betimelig spørsmålstegn ved hvor grensen går mellom lidenskap og misbruk. 

Med mesterlige rolletolkninger av den svenske stjernen Gustaf Skarsgård (Kon-Tiki og Tv-serien Vikings) som Krister og  Anna Åströmso Ida, godt støttet av Rebecca Ferguson (sist sett i Hercules: The Thracian Wars, Florence Foster Jenkins og Mission: Impossible 5), er Vi en intens og noen ganger foruroligende film, beskrevet som en «skrekkfilm om kjærligheten» av regissøren.

Vi, kalt en av «fem svenske filmer å følge» på nettsiden Kritiker.se, kan oppdages i Østerrike, Belgia, Frankrike, Tyskland, Irland, Luxembourg og Storbritannia.

Trailer:

4. juli 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube