Guillaume og guttene, til bords, og Walk this Way

Walk This Way slipper den tredje tittelen i Storfilm-antologien: intet mindre enn den flamboyante storgrossisten ved Frankrikes César-priser i 2014. Guillaume og guttene, til bords, den fengslende, modige og ustyrtelig morsomme spillefilmdebuten til den franske skuespilleren, manusforfatteren og regissøren Guillaume Galienne kommer til Tsjekkia, Danmark, Ungarn, Irland, Norge, Polen, Slovakia og Sverige den 11. juli, via flere av kontinentets  strømmetjeneste-plattformer, som iTunes, Amazon, Google Play, Sony, XboX og sentrale lokale plattformer som Filmin, Flimmit og Universciné.

Som en av de mest interessante og bemerkelsesverdige titlene/filmene i  nylig/nyere fransk komedie, var Guillame og guttene til bords kjærlighet ved første blikk for dem som var vitne til hvordan den tok over Cannesfestivalen, de franske kinopublikummet og til sist/endelig César-prisen (med pris for Beste film, Beste debutfilm, Beste mannlige skuespiller og Beste klipp). I filmen tar Gallienne en selvbiografisk tørn for å forsøke å besvare spørsmålet: hvordan bli en mann når moren din og din nærmeste, sluttede krets simpelthen har bestemt at det skal være på en annen måte? Fru Gallienne og sønnen hennes, Guillaume (begge rollene spilles på brilliant og vittig vis av Guilaume Gallienne) blir nødt til å forsøke å finne svaret på dette mens de fortsetter med sin noe spesielle relasjon, der hun ikke ser på ham som en gutt, slik som de to andre sønnene, men heller som en jente, eller i alle fall homofil. Men Guillaume er ingen av delene, og til alles store overraskelse står han overfor utfordringen ved å komme ut – som en heterofil mann.

Guillaume Gallienne – som også er medlem av Comédie- Française, og vinner av to Moliére-priser i fransk teater – meisler frem en slående blanding av konvensjonell komedie og et teaterstykke, satt sammen med en ganske nyskapende iscenesettelse, for å skildre en veldig rørende fortelling. «Galliennes skarpe vidd og usedvanlige evne til selvironi gjør resten, dog uten å glemme den følsomme ømheten som gir Guillaume og guttene til bords hederstegnet til et verk som også kan få deg til å felle en tåre midt i latterkulene,» sier Cineuropas Fabien Lemercier.

Denne nye filmen følger tett på lanseringen av den tredje antologien av 2016-utgaven av Walk This Way. Uventede kjærlighetshistorier er en deilig rekke av filmer som nytolker romantikk på en frisk og ny måte – deriblant Ferzan Ozpeteks Fasten Your Seatbelts og Doris Dörries Bliss, med fler – som har vært tilgjengelig siden 27. juni

Kommende Storfilmer offentliggjøres snart!

7. juli 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube