Den Ridende Virvel og Walk This Way

Walk This Way slipper den femte tittelen i sin Premium Films-antologi. I Den Ridende Virvel (Berberian Sound Studio) utvikler en lydteknikers jobb for et italiensk skrekkfilmstudio seg til et fryktinngytende tilfelle av livet som etterligner kunsten. Peter Stricklands andre film vil komme til Danmark, Finland, Norge og Sverige 3. oktober, via mange av Europas viktigste strømmetjenesteplattformer, som iTunes, Amazon, Google Play, Sony, XboX, og sentrale lokale plattformer som Filmin, Flimmit og Universciné.

Den britiske regissøren Peter Strickland regnes av The Guardian som «en sentral britisk filmskaper av sin generasjon», og denne filmen er blitt plukket ut til og prisbelønnet ved flere festivaler, som Gerardmer, Locarno, Sitges og Fatasporto. Berberian Sound Studio er blitt beskrevet som en sanserfaringenes trip i lydeffektenes verden. Et funn for filmstudenter. Siden premieren i 2012 har filmet høstet ros fra kritikere over hele verden, som Guy Lodge som skrev i Variety: «Et delikat detaljert dykk ned i den italienske z-skrekkfilmindustriens verden, som til syvende og sist både kan være og ikke være en skrekkfilm selv – Peter Stricklands Den Ridende Virvel er en stram og pirrende triumf.»

Den britiske skuespilleren Toby Jones spiller Gilderoy, lydteknikeren som jobber for det italienske skrekkfilmstudioet. Han har spilt mer enn hundre forskjellige roller i en lang rekke filmer og TV-serier, og har jobbet på viktige filmserier som Harry Potter, Captain America og  The Hunger Games.

Denne nye filmen kommer kort tid etter slippet av den fjerde filmen i Premium Films-antologien i 2016-utgaven av Walk This WayMitt kjære pepperland  (My Sweet Pepper Land), en westerninspirert fortelling om kjærlighet og rettferdighet satt til Kurdistan, som har høstet kritikernes anerkjennelse helt siden verdenspremieren ved Un Certain Regard-programmet ved Cannesfestivalen 2013, og som har vært tilgjengelig siden 26. september.

30. september 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube