Walk this Way til Mitt kjære pepperland

Walk This Way slipper den fjerde tittelen i sitt Premium Films utvalg: Mitt kjære pepperland (My Sweet Pepper Land) , en western-inspirert fortelling om kjærlighet og rettferdighet som utspiller seg i Kurdistan, som ble godt mottatt av kritikerne ved Cannesfestivalens Un Certain Regard-program i 2013. Filen vil komme til Tsjekkia, Finland, Italia, Norge, Slovakia og Spania den 26. september, via mange av Europas viktigste strømmetjenesteplattformer, som iTunes, Amazon, Google Play, Sony, XboX, og sentrale lokale plattformer som Filmin, Flimmit og Universciné.

Mitt kjære pepperland er blitt beskrevet som en godt skrevet «dramedie» om å være  utenfor på et sted som er utenfor verden. Den er blitt valgt ut til en rekke internasjonale filmfestivaler, deriblant Abu Dhabi Film Festival, Caburg Romantic Film Festival og Chicago Film Festival, der den vant Golden Hugo for beste film. FIlmen forteller kjærlighetshistorien mellom Baran (Korkmaz Arslan), en kurdisk krigshelt fra frigjøringskampen som arbeider som politimann i en liten dal på grensen mellom Irak, Tyrkia og Iran, og Govend (Golshifteh Farahani), landsbyens lærer.

Den irakisk-kurdiske regissøren Huner Saleem vender tilbake til sine hjemtrakter med denne fargerike skildringen for dem som er interessert i Midtøstens levemåte. Saleem har så langt regissert ti filmer og han har mottatt viktige priser ved festivaler som Locarno, München, Nashville og Venezia. Filmen har den iranske skuespilleren Golshifteh Farahani i en av hovedrollene, kjent for sine roller i Atiq Rahimis The Patience Stone, Asghar Farhadis About Elly og Jim Jarmuschs Paterson, og for å være en forkjemper for kvinners rettigheter i den muslimske verden.

Denne nye filmen kommer kort etter slippet av den fjerde samlingen i 2016-utgaven av Walk This Way ble. Comedies à la Carte er et utvalg av noen av de morsomste mainstream-filmene de siste årene, og inneholder et knippe publikumssuksesser som man kan se sammen med venner og familie – deriblant Olivier Borouxs Mellon Venner (Entre Amis)  og Benjamin Wedjs Fri og bedagelig (Nice and Easy)  – som har vært tilgjengelige siden 5. september.

23. september 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube