The Sleeping Voice : følelser og lidelser om to søstre i motstandsbevegelsen mot diktatur

Benito Zambranos historiske drama The sleeping Voice (La voz dormida skildrer Spania under Francos undertrykkende og diktatoriske regime. Filmen bygger på romanen med samme navn av Dulce Chacón, som baserte seg på muntlige gjenfortellinger av hendelsene. Den vil bli sluppet på strømmetjeneste 17. oktober som en del av Walk this Ways nye samling: This is War.

The sleeping voice er fortellingen om to søstre på 1940-tallet, når Francos tyranni var blitt absolutt og alle  tidligere og nåværende dissidenter ble fengslet. I mange tilfeller var dette et første skritt på veien mot eksekusjonspelotongen, etter en summarisk rettsak uten verken vitner eller forsvarer.

Den mørkhårede andalusiske skjønnheten Hortensia (Inma Cuesta, som nylig spilte en av hovedrollene i  Julieta av Pedro Almodovar og Biancanieves av Pablo Berger), er en aktiv motstander av regimet som er blitt satt i et kvinnefengsel i påvente av sin rettsak. Hun er gravid med ektemannen, en motstandsmann som gjemmer seg i fjellene, men får ingen spesialbehandling. Hennes yngre søster Pepita (María León, som også spiller i Carmina!og Heroes Wanted) kommer til Madrid for å besøke henne og være nærmere henne. Ganske omgående sendes Pepita på et farlig oppdrag for å hjelpe Hortensia og motstandsbevegelsen.

Plottet i The Sleeping Voice er så oppslukende og skuespillet (særlig spillet til María León, som vant Beste kvinnelige skuespiller ved San Sebastian og Goya-prisen i 2012) beveger seg så lett mellom drama og komedie at publikum ikke kan la være å bry seg om skjebnen til rollefigurene, en desidert dødbringende skjebne…

Regissøren forklarer: «Jeg tror at vår borgerkrig og dens brutale følger er farlig relevante i dag. Det å løfte frem i lyset den grusomme undertrykkelsen den vinnende siden begikk er en måte å gi rettferd til ofrene. Helt siden jeg leste denne romanen følte jeg med en absolutt klarhet at dette er en enestående historie. En utrolig fortelling full av sannhet og følelse. Den er fylt av medfølelse og lidelse. Av hat og kjærlighet.»

Kilde: Cineuropa

The Sleeping Voice – trailer:

14. oktober 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube