Walk this Way erklærer krig

Etter den tredje samlingen, Comedies à la Carte, presenterer Walk This Way nå sin femte antologi av filmer for 2016. Distribusjonsprogrammet til strømmetjenester, som formidler filmer til plattformer som iTunes, Amazon, Google Play, Filmin, Flimmit, Univesciné med fler, slipper samlingen This is War, et utvalg av spektakulære og intense krigsdrama som utspiller seg på steder som Paris, Madrid eller Kambodsja.

Oscarvinneren Régis Wargnier er regissøren bak The Gate, en film basert på en san historie som tar for seg folkemordet som ble begått av Røde Khmer i Kambodsja. Ta årtier etter at de dannet en tilsynelatende umulig allianse i Pol Pots Kambodsja, møter en fransk antropolog og en tidligere leder i Røde Khmer hverandre igjen, etter at sistnevnte er arrestert for forbrytelser mot menneskeheten. Dette franske dramaet ble co-produsert av den kambodsjanske produsenten Rithy Panh og har den franske skuespilleren Raphaël Personnaz og den multi-prisivinnende belgiske skuespilleren Olivier Gourmet  i hovedroller. Filmen vil være tilgjengelig i Østerrike, Danmark, Finland, Tyskland, Irland, Italia, Norge, Plen, Sverige og Storbritannia.

Fra Romania kommer Closer to the Moon, en actionkomedie som skildrer absurditeten i det rumenske regimet i 1959. En rumensk tidligere politimann, Max Rosenthal (Mark Strong), samler sammen et lag bestående av gamle venner fra den jødiske motstandsbevegelsen under annen verdenskrig for å få til et ran ved å overbevise alle som er vitne til forbrytelsen om bare holder på å spille inn en film. Regissør Nae Caranfil gir oss en mørk humoristisk fortelling med Oscarnominerte Vera Farmiga i den kvinnelige hovedrollen. Filmen, som også byr på skuespillerne Harry Lloyd og Martin Hancock, vil være tilgjengelig i Østerrike, Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Luxembourg, Nederland og Spania.

En tysk film som utspiller seg i Argentina er neste punktet på menyen. Min Tyske Venn (My German Friend)  beretter en vakker kjærlighetshistorie mellom Sulamit (Celeste Cid), datter av tysk-jødiske flyktninger, og Friedrich (Max Riemelt), sønn av tyske nazistiske flyktninger. Begge barna er nære venner og vokser opp i tiden mellom Peron-regjeringens fall i 1955 og perioden med fengsling, tortur og drap i Argentina mellom 1976 og 1984. Den tyske filmskaperen Jeanine Meerapfel, som tidligere har mottatt priser for sine filmer i Berlin, Cannes og San Sebastian, gir oss en historie om kjærlighet og oppvekst, og en historietime om Argentinas fortid. Filmen vil være tilgjengelig i Østerrike, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italia, Norge, Sverige og Storbritannia.

Til slutt en fortelling som finner sted i Madrid etter den spanske borgerkrigen. I The Sleeping Voice, er Hortensia (Inma Cuesta) and Pepita (María León) involvert i en undergrunns geriljabevegelse. Hortensia blir tatt og tvinges til å føde barnet sitt i fengsel, mens Pepita forsøker å finne en måte å hjelpe henne og geriljaen. Den Goya-vinnende filmskaperen Benito Zambrano  forteller en hjerteskjærende historie om kjærlighet, tap og mot. Léons nydelige rolletolkningvant Sølvskjellet for Beste kvinnelige skuespiller ved filmfestivalen i San Sebastián i 2012. Filmen vil være tilgjengelig i Østerrike, Danmark, Frankrike, Tyskland, Irland, Norge, Sverige og Storbritannia.

14. oktober 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube