Lev livet til fulle med Walk this Way

Etter den femte samlingen, This is War, presenterer Walk This Way sin sjette og siste samling filmer i 2016. Distribusjonsprogrammet for film på strømmetjeneste, som formidler filmer til plattformer som iTunes, Amazon, Google Play, Filmin, Flimmit, Universciné, med fler, slipper samlingen Award Winning Dramas, et utvalg følelsesladede livsfortellinger som har vunnet priser ved alle de viktigste filmfestivalene.

Den første filmen i denne samlingen kommer fra Polen, der den vant fire priser ved den Polske filmprisen, og er regissert av Molgorzata Szumowska, som vant Sølvbjørnen for Beste regi ved Filmfestivalen i Berlin 2015. Kropp (Body)  er fortellingen om Olga, en jente med anoreksi, som etter at moren dør blir sendt av faren til en psykiater, Anna, som har sitt eget tap å bearbeide. Filmen er et drama med elementer av mørk komedie som vekker publikums empati og hjelper oss å forstå hva som driver de tre hovedpersonene. Filmen, som er beskrevet av Variety som en film «med en sær humoristisk sans og rivaliserende synsvinkler som gir en nesten kubistisk fruktkake av en komedie», har Janusz Gajos, Maja Ostaszewska, og Justyna Suwala i hovedrollene. Den vil være tilgjengelig i Finland, Irland, Norge, Sverige og Storbritannia.

Etter å ha bli plukket ut til festivaler som Filmfestivalen i Berlin, Hong Kong Film Festival og Paris Cinema, kommer den georgiske filmen In Bloom også til Walk This Way i denne siste filmsamlingen. In Bloom, et drama regissert av Nana Ekvtimishvili og Simon Groß, utspiller seg i Tbilisi i 1992, og er fortellingen om Eka (Lika Babluani) og Natia (Mariam Bokeria), to jenter som legger barndommen bak seg når de går i mor samfunnets normer og kjemper for å unnslippe turbulente familieliv. Denne skildringen av to tenåringsjenter er blitt sammenlignet med den tyrkiske suksessen Mustang, og den har mottatt strålende kritikker av kritikere verden over. Filmen vil være tilgjengelig i Tsjekkia, Danmark, Finland, Polen, Slovakia og Sverige.

Den tredje filmen i denne samlingen kommer fra Østerrike. I Macondo opplever en 11 år gammel tsjetsjensk flyktning som bor i Wien at livet kastes ut i kaos når en venn av hans avdøde far plutselig dukker opp. Filmen, som er regissert av den tyske filmskaperen Sudabeh Morteza, er vist ved Filmfestivalen i Berlin, London Film Festival, Seattle Film Festival og Hong Kong Film Festival, der den vant den Gylne Ildfugl. Macondo er blitt beskrevet av Indiewire som «et rikt, engasjerende drama sentrert rundt en fremragende rolletolkning av et barn». Filmen vil være tilgjengelig Danmark, Tyskland, Italia, Spania og Sverige.

Life in a Fishbowler neste film ut, den følger tre forskjellige mennesker som må akseptere sine tidligere og nåværende valg for å hjelpe seg selv og menneskene rundt dem. I denne historien fortalt fra flere synsvinkler fokuserer den islandske filmskaperen Baldvin Zophoniasson på tema som moderskap, bedrageri og alkoholisme. Filmen ble godt mottatt av kritikere verden over, og vant 12 priser ved Eddaprisen, den viktigste filmprisen på Island. Dette sosiale dramaet er en av de største publikumssuksessene noensinne i islandsk film, og er blitt sammenliknet med arbeidet til den meksikanske manusforfatteren og filmskaperen Guillermo Arriaga (21 Grams, Babel). Filmen vil være tilgjengelig i Belgia, Irland, Italia, Luxembourg, Nederland, Polen, Spania, Storbritannia og Østerrike.

I Global Player forteller den tyske filmskaperen Hannes Stöhr historien om Bogenschueltz-familien, en middelklassefamilie som kjemper for suksess i forretningslivet i en globalisert verden. Filmen, som er blitt beskrevet som en ironisk drama-komedie, er en publikumsvinner som tar med humanitet og emosjoner inn de globale økonomiske transaksjonenes verden. Dette er Stöhrs fjerde film, og den kompletterer en særdeles interessant filmografi han begynte i 2001 med Berlin is in Germany, en komedie som vant publikumsprisen Panorama ved Filmfestivalen i Berlin. Filmen vil være tilgjengelig i Belgia, Danmark, Irland, Italia, Nederland, Norge, Polen, Spania og Sverige.

Harmony Lessons er den neste filmen i Award Winning Dramas-samlingen. Filmen er en thriller fra Kazakhstan som forteller historien om Aslan (Timur Aidarbekov), en ensom tenåring som mobbes på den nye skolen. Den ble plukket ut til og vant priser ved en rekke filmfestivaler, deriblant Chicago Film Festival, Hong Kong Film Festival, Seattle Film Festival, Tribeca FIlm Festival og Filmfestivalen i Berlin, med en Sølvbjørn for Fremragende kunstnerisk innsats til sinematografen Aziz Zhambakiev i Berlin og prisen for Beste nye narrative regissør til Emir Baigazin i Tribeca. Harmony Lessons er Baigazins første profesjonelle spillefilm, og den høyest kritikerroste filmen fra Kazakhstan de siste år. Filmen vil være tilgjengelig i Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italia, Luxembourg, Nederland, Norge, Spania og Storbritannia.

Fra Latvia kommer Mor, jeg elsker deg, den syvende filmen i denne samlingen. I dette dramaet setter 12 år gamle Raimonds i gang en løgnspiral, når han lyver for å skjule en dårlig karakter på skolen, som snart spinner ut av kontroll. Denne dannelsesfortellingen er blitt sammenliknet med François TruffautsDe 400 slagene for sin ærlighet og nakenhet. etter å ha bli plukket ut til en rekke festivaler verden over vant filmen syv priser, deriblant Grand Prix i Generation K Plus-programmet ved Filmfestivalen i Berlin, og Narrative Award ved Los Angeles Film Festival. Regissør Janis Nords og skuespiller Vita Varpina mottok også priser ved de Nasjonale latviske filmfestivalen, der Mor, jeg elsker deg ble hedret som Beste latviske film. Filmen vil være tilgjengelig i Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia, Nederland, Norge, Spania, Storbritannia og Østerrike.

Jenta med ni parykker avrunder denne fenomenale samlingen filmer, en drama-komedie av den tyske filmskaperen Marc Rothemund. For ti år siden regisserte Rothemund Sophie Scholls siste dager, et kritikerrost historisk drama som vant to Sølvbjørner ved Filmfestivalen i Berlin 2005. Denne gangen fokuserer regissøren på Sophie (Lisa Tomaschewsky), en ung kvinne som etter å ha fått vite at hun har kreft bestemmer seg for å barbere hodet og bære ni forskjellige parykker for å uttrykke hvem hun er, og slik hindrer sykdommen i å ta kontrollen over hennes liv. Jenta med ni parykker, som er basert på en internasjonal bestselger av Sophie Van Der Tap, er blitt beskrevet som en all-round publikumsvinner. Filmen vil være tilgjengelig i Danmark, Irland, Italia, Nederland, Norge, Spania, Sverige og Storbritannia.

24. november 2016, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube