The Brats – Alain Chabat och Max Boublil kompenserar förlorad ungdom

Det finns inget bättre sätt att handskas med sommarens slut än med skrattoch Anthony Marcianos debutfilm The Brats är precis vad doktorn ordinerar.

Historien börjar med ett klassiskt pojke-möter-flicka scenario. The Brats tar sig snabbt igenom parets olika stadier, från den första kyssen till utbytet av äktenskapslöften, innan den huvudsakliga handlingen fördjupas.

Relationen mellan den blivande svärfadern Gilbert (Alain Chabat) och hans blivande svärson Thomas (Max Boublil) står i fokus här. Kontrasten mellan Thomas, som är redo att ge upp drömmen om att bli en känd musiker för kvinnan han älskar, och Gilbert, som tröttnat på att spendera all sin tid framför TVn medan hans fru Suzanne (Sandrine Kiberlain) kommer på nya sätt att spendera sina besparingar på välgörenhet och en ekologisk livsstil.

En « grabbkväll » räcker för att Gilbert ska återupptäcka sin smak för frihet. Övertygad om att han har fått en andra chans, och med gott om pengar att bränna, ger han sig ut för att återerövra sin ungdom. Samtidigt försöker han avråda Thomas, sin nya bästa vän, från att begå sitt livs misstag och gifta sig med fästmön Lola (Mélanie Bernier), Gilberts egen dotter. Thomas fångas gradvis upp i sin mentors upphetsning när Gilbert ger sig ut på nya äventyr som om det inte finns någon morgondag. Men vilket pris betalar man för att leva sin ungdomsdröm?

Marcianos och Boublils manus, med sin kvicka humor, har bidragit till The Brats framgång. Komikern Alain Chabat (som tidigare tillhörde komeditrion Les Nuls) lyser i sällskap med Max Boublil, en ung fransk sångare och stå-upp komiker. Kheiron (skådespelare i serien Bref på tv-kanalen Canal) och Arié Elmaleh, bror till stå-upp komikern Gad Elmaleh, gör bra ifrån sig i sina roller. Även Sandrine Kiberlain, som tilldelades Cesarpriset för Bästa skådespelerska för sin övertygande komiska prestation i Alberts Dupontels 9 Month Stretch, är utmärkt. Genom sin rollbesättning, soundtrack och handling blir The Brats en hyllning till musiken. De franska komedistjärnorna uppträder i filmen tillsammans med de legendariska sångarna Iggy Pop och Patrick Bruel.

The Brats var den sjunde mest sedda inhemska filmen i Frankrike i 2013, med mer än 1,6 miljoner biobesökare. Den är också en av nio franska komedier i Walk this Way-samlingen. Filmen kommer att vara tillgänglig på VOD i Danmark, Norge, Sverige, Italien, Storbritannien, Irland, Nederländerna och Ungern från och med 1 september.

Info till alla fans : Duon Marciano-Boublil spelar även huvudrollerna i den galna komedin The True Story of Robin Hood, som nyligen haft biopremiär i Frankrike.

The Brats Förhandsvisning:

den 3 september 2015, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube