Norra europa kommer till video on demand med Walk This Way

Efter våra Thrillers, Oväntade kärlekshistorier, Premiumfilmer, Dokumentärer världen runt och Franska komedier kommer en samling av fem slående Skandinaviska filmer till video on demand från och med Måndag den 23:e november som därmed rundar av säsong 2015 av Walk This Way på en hög ton.

En av Finlands största kassasuccéer, 21 Ways to Ruin a Marriage (2013) av Johanna Vuoksenmaa, kommer finnas tillgänglig i Spanien, Danmark, Italien, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Irland, Nederländerna, Turkiet och Österrike. “Skilsmässa är en naturlig och sannolik del av att bli kär,” enligt Sanna (Armi Toivanen), hjältinnan till denna alternativa romantiska komedi. När hon undersöker sin sociologiska teori kommer hon på att det finns 21 sätt att förstöra ett äktenskap på, och det övertygar henne om att en förälskelse bara är onödigt, men när Aleksi (Riku Nieminen) kommer in i hennes liv börjar hon tänka om…

Den svenskfinska samproduktionen Låt Mig Berätta (2013) av Simo Halinen tar sig an konflikten kring könsidentiteter i sin berättelse om Maarit (Leea Klemola), en vacker kvinna och mamma - som tidigare varit en man. När hon blir förälskad i Sami (Peter Franzén), en fotbollscoach, tvingas alla möta sina fördomar och ta ansvar för sina val. Detta psykologiska drama kommer att finnas tillgängligt väldigt snart i Norge, Sverige, Italien, Frankrike, Tyskland, Belgien, Irland, Turkiet, Österrike och Ungern.

Curling King (2013) av den norske regissören Ole Endresen är en komedi om den olympiska sporten curling. Truls Paulsen (Atle Antonsen) är en före-detta curlingmästare vars karriär avslutades på grund av sina tvångstankar. När han får veta att hans förra tränare är sjuk och i behov av en alltför dyr operation tar Truls upp träningen igen för att försöka vinna en nationell turnering som har ett stort pris som står på spel. Den förre curlingkungens upp- och nergångar kan ses i Spanien, Italien, Storbritannien, Belgien, Irland, Nederländerna, Polen och Turkiet.

Följ berättelsen om John (Lee Ingleby), en akademiker som väljer att packa ihop allt han äger när hans partner lämnar honom, i The Arbiter (2013) av Kadri Kõusaar, en samproduktion mellan Storbritannien, Sverige och Estonia, vilken kommer av finnas tillgänglig i Danmark, Norge, Italien, Frankrike, Storbritannien, Belgien, Irland, Nederländerna och Turkiet. Som stark anhängare av Socialdarwinism går han ihop med sin dotter Ronja (Lina Leandersson) för att testa och praktisera dess doktriner och dogman.

Sist har vi Gloriously Wasted av Lauri Maijala,adapterad från den framgångsrika bokserien av Juha Vuorinen, som är en typ av finsk The Hangover. Juha Berg stortrivs med sin alkoholistiska livsstil, vilket blandar sex, våld och adrenalin. När han blir kär i ledaren av sin Anonyma Alkoholister-grupp börjar han dock tänka över sitt liv… Denna komedi blir tillgänglig i Spanien, Italien, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Irland, Nederländerna, Turkiet, Luxemburg och Österrike.

den 23 november 2015, av Cineuropa

facebook

twitter

youtube